Avgusta bo dišalo po ribah, šalši in glasbi

Julij se bliža h koncu in vsi že nestrpno pričakujemo avgust, ki bo v Izolo pripeljal največjo poletno fešto – Ribiški praznik. Še pred tem pa nas čaka kar nekaj sproščujočih glasbenih večerov, filmskih projekcij pod zvezdami, kuhanje šalše in Mednarodni sejem stripov in družabnih iger.   

Ljubitelji filma lahko tudi v avgustu uživate v kino predstavah na prostem: filmske projekcije pod zvezdami se v Letnem kinu Arrigoni predvajajo vsak ponedeljek in sredo. Prav tako se nadaljuje večerno dogajanje v Ljubljanski ulici. Cikel koncertov Pri špini bo z glasbo napolnil četrtkove poletne večere v ulici.

Ljubljanske ulice pa ne bo polnila le glasba, 4. avgusta bo zadišalo po domači šalši. Na tradicionalni Šalšijadi se bodo domači kuharji pomerili v kuhanju paradižnikove omake na star istrski način: čebula, paradižnik, naravne začimbe in nič mesa. Kuharske skupine bodo ob koncu ocenjevanja pripravile še špagete, ki jih bodo s svojimi šalšami ponudile obiskovalcem. Na prvo septembrsko soboto se bo odvil podoben kulinarični dogodek: Bazilikijada.

Če boste raje kuhali doma, priporočamo nakup pridelkov lokalnih kmetov na tržnici Ruba sz moje njive, ki obratuje vsako sredo in soboto.

Za vikend med 11. in 12. avgustom se na Lonko in v park Pietra Coppa vrača Mednarodni sejem stripov in družabnih iger Anime’, v sklopu katerega boste tudi letos lahko spremljali različna tekmovanja, se udeležili delavnic in predavanj ali pa se prepustili zvokom japonske glasbe.

Sicer pa se v Izoli najbolj veselimo velike poletne fešteRibiškega praznika, ki nas čaka za vikend 17. in 18. avgusta. Poleg morskih jedi nas bo na Lonki in Velikem trgu spremljala glasba zasedb Lea Sirk, Gustafi, Žiga Rustja, Help! A Tribute to the Beatles, Soulfingers, Griff & Zucchero C. B., Primorski fantje, Trio Turn, in drugih. Ponovno bomo v pristnih morskih okusih lahko uživali na Pomolu izolskih okusov, obeta se otroški program, oder talentov in pester sobotni športni program.

Tudi sicer bo praznik potekal v duhu ribištva in ladjedelništva, za kar bo poskrbel program Mala barka 2. V petek se bodo na Verdijevi ulici odvile različne aktivnosti: prikaz izdelave ribiških mrež in vozlov, kulinarični kotiček Mala barka, kjer bo prikazana priprava tipičnih avtohtonih morskih jedi in prikaz vzdrževalnih del na čolnu. Posebna atrakcija pa bo osvetljena stara barka Ampelea, na kateri se bodo odvili nastopi zborov in klap ter projekcija starih (in novih) fotografij.

Športna sobota bo minila v znamenju veslaške in jadralne regate, zaključila pa se bo s tradicionalnim krstom mladim jadralcev in veslačev.

Za sprostitev po tako pestrem vikendu kot bo ta, priporočamo obisk arheološkega parka – kakšne od delavnic ali pa torkovo vadbo joge. Za sproščanje na morju pa si lahko na turistično-informacijskem centru sposodite sup desko in se odpravite na odkrivanje izolskih plaž.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.