Dnevi bakalaja: ščepec tradicije in kanček sodobnosti

Za nami je niz uspešnih kulinaričnih akcij, pred nami pa so Dnevi bakalaja, tekom katerih nas bodo naši gostinci razvajali z odličnimi jedmi. Od 14. do 29. septembra ste gurmansko vabljeni, da okusite odlične menije z bakalajem, pripravljenim iz domačih sestavin. V Izoli pa 14. septembra prvič organiziramo tudi Praznik bakalaja, ki je uvod na kulinarično potovanje.

Gurmansko razvajanje ob dnevih bakalaja

Pobuda kilometer nič vključuje odlične domače produkte lokalnih pridelovalcev v ponudbo izolskih gostincev. Kilometer nič namreč pomeni, da so vse sestavine jedi avtohtonega in avtentičnega izvora. Domača tržnica – Ruba sz moje njive in posebne kulinarične akcije so priložnosti, da obiskovalci izkusite resnično lokalno pridelano in pripravljeno hrano.

»Vse, kar potrebujete za dober bakala na belo, takšen, kot so ga pripravljale naše none, je suha polenovka, jušna osnova, oljčno olje, česen, voda in sol.«

Vsi na praznik bakalaja

Dneve bakalaja bomo na Turističnem združenju Izola v sodelovanju s Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola otvorili z dogodkom »Praznik bakalaja«, kjer boste poleg odličnega bakalaja lahko okušali tudi ostale istrske dobrote. Na ta dan se bo prav vse vrtelo okoli bakalaja.

V soboto, 14. septembra 2019, boste na Manziolijevem trgu na stojnicah lahko preizkusili bakala na sto in en način, za kar bodo poskrbeli proizvajalci bakalaja, sodelujoči gostinci pa tudi lokalni pridelovalci. Radovedni se boste lahko udeležili zanimivih predavanj o zgodovini bakalaja ter o raznovrstnih možnostih priprave. Za sprostitev in veselje ušes pa bo poskrbel glasbeni nastop Elda Trio.

Bakala v inovativnih menijih lokalnih gostincev

Ne pozabite na vse preostale Dneve bakalaja, zato si čim prej oglejte seznam sodelujočih gostincev in inovativne menije, izvrstne istrska in mediteranska kulinarika.

Vljudno vabljeni tudi na letošnjo zadnjo kulinarično akcijo Dnevi kraljestva ribe, ki bo potekala od 12. oktobra do 9. novembra 2019.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.