Kako preživeti poletje v Izoli?

Kategorija

Slovenska Istra ponuja paleto doživetij, ki jih lahko v toplih dneh doživite tako ob morju kot na podeželju. Otroci se bodo lahko preizkusili v iskanju skritega zaklada v Izolani – hiši morja, zabava za celo družino pa bo zagotovljena na peščeni plaži v San Simonu. Po prepuščanju sončnim žarkom na eni od osmih izolskih plaž, vam ne bo dolgčas tudi v večernih urah.

Prepustite se sončnim žarkom na eni od izolskih plaž

Izola ima največ raznolikih plaž v Sloveniji. Na petih kilometrih obale jih naštejemo kar osem: od urejenih kopališč, naravne oz. divje plaže, peščenih zalivov, do podvodnega arheološkega najdišča, pa plaže z najlepšim razgledom, plaže za gibalno ovirane in pasje plaže. Vsi, ki imate radi svobodo, vam je na kožo pisana plaža Bele skale, ki je popolna točka, da se izognete poletni gneči. Na poti do kopališča lahko v strunjanskem krajinskem parku uživate ob razgledu na divjo, neokrnjeno naravo in na naše ribiško mestece. Le nekaj sto metrov stran od divje plaže se nahaja kopališče pod Belvederjem, ena bolj priljubljenih točk za mlade, ki nudi prijetno ohladitev v vročih dneh in pa zabavo v večernem 

Domačinom najljubša je ena bolj ikoničnih plaž v slovenski Istri, ki se nahaja v samem mestnem jedru – plaža Svetilnik, ki se med drugim ponaša z neverjetnim razgledom na Debeli rtič, Koper in Mesečev zaliv. Ko je nebo res čisto, vam pogled lahko seže vse do Trsta in celo do zasneženih Alp. Velik plus te plaže je tudi varen dostop do morja, senca dreves v bližnjem gozdičku in pa travnik z otroškim igriščem, zato je plaža izredno priljubljena med starši in otroci.

Privoščite si zabavo za celo družino v Simonovem zalivu

San Simon ali Simonov zaliv je znan kot družinam najbolj prijazen kotiček v Izoli. Peščen zaliv, igrišče za odbojko, tobogan in nenazadnje ostanki rimske vile v bližnjem arheološkem parku, San Simon prelevijo v popolno družinsko doživetje. Na plaži se lahko preizkusite tudi v različnih vodnih športih; izposodite si lahko kajake, supe in pedaline, ali pa se preizkusite v adrenalinski vožnji z gliserjem. Letos si boste na plaži lahko privoščili kavo ali koktejl v prenovljenem gostinskem lokalu poleg otroškega igrišča, med tem ko bodo vaši otroci uživali v morskih dogodivščinah.

Če bi se radi preizkusili v SUP-anju, si lahko SUP desko za cel dan izposodite tudi na izolskem TIC-u.

Spoznajte posebna izolska doživetja

Če si poleg uživanja na plaži, želite spoznati še nekatere izolske skrivnosti, vas vabimo v Izolano – hišo morja, kjer je skozi serijo dokumentarnih fotografij, video posnetkov in različnih eksponatov, prikazan izolski morski in obmorski značaj. Vaši otroci se v hiši morja lahko preizkusijo v pravi detektivski igri iskanja skritega zaklada. Premagovanju izzivov, reševanju ugank in seveda iskanju zaklada, sledi še ustvarjalna delavnica, kjer se otroci pobližje spoznajo z modelarstvom in ustvarijo svoj poseben morski spominek.

Uživajte v okusni mediteranski kulinariki

Pestrost in bogastvo mediteransko-istrske kuhinje smo v Izoli obogatili z idejo in ponudbo Kilometer nič, s čimer v izbranih izolskih gostinskih lokalih zagotavljamo avtohtono in avtentično ponudbo okolja. Okusne morske jedi so sicer pri lokalnih gostincih na voljo celo poletje. Septembra mestne ulice zadišijo po baziliki, pikantnih okusih in bakalaju.

Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov