Koledarček izolskega dogajanja

Kategorija

 V Izoli se bodo do konca leta zvrstila paleta kulturnih, športnih in kulinaričnih dogodkov, ki bodo razveseljevali tako domačine kot tudi mnoge obiskovalce našega kraja.

 

V juniju smo sezono kulinaričnih akcij otvorili z Dnevi domačih pedočev, po vročem poletju pa si bomo že v začetku septembra privoščili bakala. Ta bo osrednja kulinarična zvezda drugega Pomola okusov, ki bo potekal na prvo septembrsko soboto, 4. 9. Dogodek bo uvertura v Dneve bakalaja, na katerih bodo izolski gostinci od 10. do 26. septembra ponujali izvirne menije z bakalajem. Po istem vzoru 2. 10. sledi še oktobrski dogodek na carinskem pomolu, ki napove prihajajoče Dneve domačih bobičev. Sezono kulinaričnih dogodkov zaključimo v novembru, ko se na prvo soboto srečamo na zadnjem Pomolu okusov tega leta. Dnevi kraljestva ribe pa vas bodo razvajali od 12. novembra pa vse do 28. novembra.

Vsako sredo in soboto do konca septembra lahko poskrbite za nakup lokalno pridelanega sadja, zelenjave in doma pridelanih izdelkov na Rubi sz moje njive.

Aktivno obarvana jesen 

V septembru, natančneje 19. septembra, meje svojih zmožnosti v kolesarski, tekaški in plavalni preizkušnji na I feel Slovenia Ironman 70.3. slovenska Istra premikali vsi športni navdušenci, poskrbljeno bo tudi za športni program naših najmlajših. Rekreativna kolesarska prireditev Istrski kolesarski maraton pa bo 2. in 3. oktobra ponudil možnost, da se v družbi ostalih kolesarskih entuziastov zapeljete po idiličnih trasah slovenske Istre.

 

Manjši dogodki z dušo

Poletje je v znamenju več manjših dogodkov, ki se odvijajo tako v starem mestnem jedru kot tudi v znanem koncertnem prizorišči Arrigoni, manjkal pa ne bo niti tradicionalni Praznik oljk, vina in rib.

Vabljeni 28. avgusta na okušanje morskih specialitet na tradicionalnem dogodku, posvečenemu oljkam, vinu in ribam.

Če si želite obenem občutiti poletni utrip mesta, vas vabimo, da se udeležite dogodkov v parku Pietro Coppo ali na slikoviti Ljubljanski ulici. V Arrigoniju pa se lahko udeležite tako filmskih projekcij kot tudi dveh večjih koncertov. Zadnji julijski vikend bo udeležene navdušila skupina King Foo, 14. avgusta pa bo obiskovalce razgrel Hamo & Tribute 2 Love.

Konec avgusta, natančneje med 25. in 29. avgustom, bomo na Kino otoku - Isola Cinema lahko zopet uživali v kinu pod zvezdami.

Festival, ki vsako leto pusti poseben pečat v poletju, združuje izjemne umetnike in njihove filmske stvaritve, sproščeno ozračje ter druženje ljubiteljev filmske umetnosti pod čarobnimi izolskimi borovci.

Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov