Poletje v Izoli: kjer vsak najde svojo plažo

Kategorija

Poletje – čas, ko se radi nastavljamo sončnim žarkom in se prepuščamo užitkom, ki jih ponuja naše morje, je pred vrati. V Izoli se na dobrih 5 km obale razprostira kar 8 različnih plaž. Že poznate vse?

Od podvodnega arheološkega najdišča do pasje plaže

Izola ima največ raznolikih plaž v Sloveniji: od urejenih kopališč, naravne oz. divje plaže, plaže z najlepšim razgledom, do podvodnega arheološkega najdišča, pa plaže za gibalno ovirane in pasje plaže.

Vsi, ki imate radi svobodo, vam je na kožo pisana plaža, ki se nahaja pod klifom Krajinskega parka Strunjan – Bele skale, saj je to popolna točka, da se izognete poletni gneči. Na poti do kopališča lahko uživate ob razgledu na divjo, neokrnjeno naravo in na naše slovensko ribiško mestece. Le nekaj sto metrov stran se nahaja ena bolj priljubljenih točk za mlade – kopališče pod Belvederjem, ki nudi prijetno ohladitev v vročih dneh.

Zabava za celo družino v Simonovem zalivu

Simonov zaliv je znan kot družinam najbolj prijazen košček obale. Peščen zaliv, igrišče za odbojko, tobogan in dogajanje v bližnjem arheološkem parku, San Simon vsako poletje prelevijo v popolno družinsko doživetje. Na plaži se lahko preizkusite tudi v različnih vodnih športih; izposodite si lahko kajake, pedaline in supe. Te sicer lahko najamete tudi na izolskem turistično-informacijskem centru. Novost plaže je tudi prenovljen gostinski lokal, ki kar kliče po oddihu ka kavo ali koktejl. V neposredni bližini pa vaši malčki lahko uživajo tudi na otroških igralih.

Plaža ob svetilniku s pogledom na Alpe

Domačinom najljubša je ena bolj ikoničnih plaž v slovenski Istri, ki se nahaja v samem mestnem jedru – kopališče pri svetilniku, ki se med drugim ponaša z neverjetnim razgledom na Debeli rtič, Koper in strunjanski krajinski park. Ko je nebo res čisto, vam pogled lahko seže vse do Trsta in celo do zasneženih Alp. Velik plus te plaže je tudi varen dostop do morja, senca dreves v bližnjem gozdičku in pa travnik z otroškim igriščem, zato je plaža izredno priljubljena med starši in otroci. V juniju se v gozdičku pod borovci odvije tudi mednarodni filmski festival Kino Otok. 

Novo morsko doživetje: muzejski detektiv 

Če si poleg uživanja na plaži, želite spoznati še nekatere izolske morske zgodbe, vas vabimo v Izolano – hišo morja, kjer je skozi serijo dokumentarnih fotografij, video posnetkov in različnih eksponatov, prikazan izolski morski in obmorski značaj. Vaši otroci se v hiši morja lahko preizkusijo v pravi detektivski igri iskanja skritega zaklada. Premagovanju izzivov, reševanju ugank in iskanju skritega zaklada, sledi še ustvarjalna delavnica, kjer se otroci pobližje spoznajo z modelarstvom in ustvarijo svoj poseben morski spominek.

Po prepuščanju sončnim žarkom na eni od osmih izolskih plaž, vam ne bo dolgčas tudi v večernih urah. V Izoli letos pripravljamo zanimivo doživetje: otroci se bodo lahko preizkusili v iskanju skritega zaklada v Izolani – hiši morja.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov