Vzpon do izolskega zaledja

Kategorija

Odpravite se na poldnevno pohodniško turo iz mesta do izolskega zaledja, kjer se vam razkrijejo dih jemajoči razgledi v osrčje Istre pa vse do morja s kuliso Alp in Dolomitov na drugi strani.

Tudi tisti, katerim je sprehod po obmorskih ravnicah in položnih stezicah premalo, boste navdušeni, saj Izola z okolico ponuja privlačne krožne poti z vzponi do izolskega podeželja. Mir v neokrnjeni naravi in pogled iz zelenih vasi do Izole pa vse do Belih skal, vas bo navdušil in prepričal, da se boste sem vračali po svoj košček sprostitve.

Zelena razglednica Izole

Dolga pot na hrib je krožna pot, katere izhodiščna točka se nahaja v centru mesta, kjer na enem izmed parkirišč lahko pustite tudi avto. Napotite se po Cankarjevem drevoredu mimo nekdanje ladjedelnice, kjer si na križišču s Prešernovo cesto lahko ogledate lokomotivo, ki je nekdaj vozila po Parenzani, ozkotirni železnici med Trstom in Porečem. V smeri proti Kopru se pot tik po kampu Jadranka odvije desno v Polje in vas od tam kmalu popelje navzgor mimo oljčnikov in vinogradov do ceste Gažon – Baredi.

 

Ko se vam pogled na Izolo odpre vse tja do Belih skal, posnemite razglednico iz zelenega zaledja in jo delite z nami na našem Facebook ali Instagram profilu.

Sprehod po dolgi ravnini, kjer bo vaš korak odet v oljčnike in vinograde, vas bo nagradil z razgledi proti notranjosti Slovenske Istre in vrhovi Čičarije v daljavi. Trasa vas bo vodila mimo cerkvice sv. Jakoba do Šareda, kjer si lahko vzamete čas za kratek postanek v baru Šaredin ali pa se odpravite v dolino proti Dobravi do razgledne točke nad Belvederjem.

Spust po panoramski cesti tik pod hotelom Cliff vas pripelje do morja. Lokacija ponuja še eno fotogenično točko krožne poti in sicer »višto Pod Belvo«. Nadaljevanje pohoda je sproščeno - ob obali do Simonovega zaliva, kjer je nekdaj stala razkošna rimska počitniška rezidenca. Danes vas v času odprtja parka tam čakajo prijazni vodiči, ki vam razkrijejo zanimivosti nekdanje vile z največjimi površinami rimskih mozaikov v Sloveniji.

Pot vas bo vodila skozi izolsko Marino, kjer lahko opazujete razkošna plovila, in se zaokrožila v mestnem jedru.

Podrobnosti in zemljevid krožne poti je na voljo TUKAJ.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov