Zima ob morju

Kategorija

Izola nosi tudi pozimi svoj čar. Občudujte najlepše razglede na Alpe, ki se zdijo kot na dlani, mesto z okolico doživite aktivno ali pa se zgolj sprehodite ob morju z vetrom v laseh.

Umirjeno z vetrom v laseh

Privoščite si sprehod ob morju in se naužijte svežine morskega zraka. Krenite vzdolž Sončnega nabrežja do starega izolskega mandrača vse do vište Svetilnik. Mrzla zimska jutra so tam še posebej čarobna, saj lahko takrat občudujete zasnežene Alpe v pastelnih odtenkih. Skozi botanični park se povzpnite do najvišje točke mesta, do cerkve svetega Mavra. Iz vište Zvonik se vam razgrne pogled na staro mestno jedro in izolsko Marino.

Če se želite obiskati zvonik, se obrnite na izolskega župnika. Povprašajte ga tudi po skrivnosti, ki nam jo je zaupal.

Svojo pot lahko pričnete tudi v drugo smer in se sprehodite mimo Marine do Simonovega zaliva. Za vse, ki si želite malce več kot le sprehod, lahko pot nadaljujete do Belvederja proti Parenzani in mimo Jagodja do centra Izole pot krožno zaključite.

Aktivno na kolesu

Izola z okolico nudi veliko kolesarskih poti različnih težavnosti, vse brez izjeme pa se ponašajo z izjemnimi razgledi. Začutite neskončno modrino med vožjo po obalni cesti med Izolo in Koprom, se zapeljite po poti nekdanje ozkotirne železnice Parenzane ali s kolesom raziščite izolsko zaledje.

Zemljevide kolesarskih poti slovenske Istre lahko prevzamete na TICu ali si jih ogledate na TUKAJ.

Gurmansko z okusi po morju

Po aktivno preživetem dnevu na svežem zraku, se prileže okusna večerja v eni izmed izolskih gostilnic ali restavracij. Sprehodite se med izolske okuse, izberite kulinarično razvajanje po vaši meri ali pa pokukajte med objavljene recepture in se v kreiranju preizkusite sami.

Zabavno na otoku

Izolana vabi, da jo med prazniki obiščete in spoznate zgodbe ribiškega mesta. Med mnogimi razstavljenimi modeli, doživetjem ribiške kabine in ogledom prave pasare, lahko spoznate tudi preobrazbo nekdanjega otoka. Ta je skozi zgodovinska obdobja preko avidovizualne pripovedi prikazana na maketi mesta.

Poleg zgodovine otoka, pa lahko v Izoli izkusite tudi čisto pravi Ledeni otok. Pridružite se nam v praznično okrašenemu parku Pietra Coppa in se zadrsajte med decembrske luči.Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov