Zimski oddih v Izoli

Kategorija

Zimske počitnice so čas, ko se veliko družin odpravi na sneg, nekateri pa proste dni raje preživijo na soncu, s pogledom na morje. Če sodite med slednje, vam priporočamo počitnikovanje v Izoli.

Zima ni samo čas za snežne aktivnosti, počitnice lahko preživite tudi v slovenski Istri.

Zaradi ugodnega podnebja lahko v Izoli uživate v športnih aktivnostih tudi pozimi. Priporočamo, da se s kolesom ali peš odpravite po okoliških gričih in vaseh, kjer so speljane številne urejene poti, ki vas do zaledja popeljejo ob morju, skozi vinograde in oljčne nasade. Prelepe poglede na morje ponuja Krajinski park Strunjan, za daljše izlete ne bo razočarala znamenita Parenzana, lahko pa se po obalni cesti odpravite do sosednjega Kopra, ali pa Portoroža in Pirana.

Vsi, ki si želite spoznavati kulturno dediščino, se lahko odpravite na sprehod po mestu in raziskujete zgodovinske znamenitosti. V Izoli lahko na vsakem koraku začutite dediščino, povezano z morjem. Pot spoznavanja morskih skrivnosti vodi tudi do muzeja Izolana – hiša morja, kjer lahko odkrivate zgodovino Izole, ribištva in ribje predelovalne industrije. Hiša morja je obogatena tudi z interaktivnimi vsebinami, ki bodo zagotovo še posebej zanimive otrokom. V času šolskih počitnic lahko muzej obiščete po naslednjem urniku:

18. - 23. 2.: 11:00 - 17:00
25. 2. - 1.3.: 11:00 - 17:00

Morje lahko spoznavate tudi na krožnikih. Obiščete lahko katero izmed mnogih restavracij in gostiln v Izoli in si privoščite katero izmed morskih rib, ki so bogate z omega 3 maščobami in vitaminom D ter tako poskrbite za svoje dobro počutje.

V večernem času se lahko odločite za plavanje v urejenih notranjih bazenih ali pa sproščanje v enem od wellness & spa centrov. Priporočamo tudi ogled katerega izmed filmov v Art Kinu Odeon. Tudi sicer se v času počitnic v Izoli obeta kar nekaj dogodkov.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. - Pravno obvestilo
strinjam se