Doživi

V Izoli doživetja zaznamujeta modra in zelena. Morje s svojo modrino ne mami zgolj k plavanju, pač pa vas
bo popeljalo tudi k spoznavanju naravne in kulturne dediščine. Z obojim je bogato tudi izolsko zaledje, ki
poleg istrskega gričevja in romantičnih vasic vabi k aktivnemu preživljanju prostih dni. Vreme nam jo sicer
redkokdaj zagode, saj imamo v Izoli v povprečju 300 sončnih dni, a tudi v deževnih vam ne bo dolgčas. Ko si
zaželite razvajanja in nekaj trenutkov zase, se odpravite v enega od centrov dobrega počutja.

 


Odkrivanje obale s SUPom

S supom lahko obiščete vseh osem izolskih plaž. Tisti najbolj zagrizeni pa se z njim lahko odpeljete vse do sosednjega Kopra ali do strunjanskega krajinskega parka.

Sup si lahko izposodite na sedežu TIC Izola: v poletni sezoni vsak dan med 8. in 20. uro.

Surfanje in kajtanje na svetilniku

Rt Ronek na plaži Svetilnik je pravi raj za surfanje in kajtanje. Ikonična plaža se namreč v vetrovnih dneh prelevi v odskočno točko za wind surferje in kite surferje.

Plaža je lahko dostopna, kar pomeni, da si opremo lahko z avtomobilom pripeljete zelo blizu.

Izposoja plovil

Kaj je lepšega od odkrivanja obale s plovilom in uživanja brezskrbnih poletnih trenutkov na širnem morju. Če že imate izpit za voditelja čolna, si lahko v izolski marini sposodite plovilo.

Spletno mesto.

Z barko do solin

Barka Solinarka vas iz izolskega mandrača odpelje na ogled solin – območja z bogato biološko raznoterostjo, saj soline predstavljajo pomembna in hkrati izjemna življenjska okolja, v katerih živijo zanimive rastlinske in živalske vrste. Naši predniki, solinarji, kmetje in ribiči, so nam tako predali bogato kulturno in naravno dediščino. Poleg solin vas peljejo tudi na ogled sosednjega srednjeveškega mesteca Pirana, ki vas bo navdušil s svojim kulturnim utripom.

Solinarka vozi v poletnem času, potrebna je predhodna rezervacija na tel. št. +386 (0)31 653 682.

Spletno mesto.

Muzejski detektiv v Izolani – hiši morja

Izolski muzej Izolana – hiša morja vabi na prav posebno zabavo za otroke. Skozi lov na skriti zaklad se bodo ti spoznavali z izolsko zgodovino in zanimivimi Izolani. Premagovanju izzivov, reševanju ugank in seveda iskanju skritega zaklada, sledi še ustvarjalna delavnica, kjer se otroci pobližje spoznajo z modelarstvom in ustvarijo svoj poseben morski spominek.

Spletno mesto.

Potopi med ostanki rimskega pristanišča

Ljubitelji kulturne dediščine si v Izoli ostanke rimskega časa lahko ogledajo tudi pod morsko gladino.  Morsko dno se namreč na slovenskem delu obale spušča, na italijanskem pa dviguje. V rimskem času je bilo dno višje, s tem pa je bila višja tudi gladina, zato so danes vse pristaniške najdbe potopljene. Ostanke rimskega pristanišča si je mogoče ogledati v Arheološkem parku Simonov zaliv.

Potopi se izvajajo v poletnem času, potrebna je predhodna rezervacija termina na: vila.simonovzaliv@upr.si in tel. +386 31 521 355

Spoznavanje jadranskih rib v Izolani

Izolski muzej, Izolana – hiša morja, vabi k spoznavanju dediščine povezane z morjem, za še več zabave pa se lahko preizkusite v lovljenju rib in se spoznate s favno Jadranskega morja. Interaktivna igra je namenjena vsem starostnim skupinam, lahko jo igrata eden ali dva igralca hkrati. Skozi igro se boste seznanili z izgledom posameznih rib, spoznali, v kakšni globini živijo, v katero skupino rib spadajo in kakšne so njihove plavalne sposobnosti. Ribe boste namreč lovili z navideznim trnkom in jih spravljali v »bujol«.

S kolesom po poti nekdanje železnice

Za aktivne ponuja Izola raznolike pohodniške in kolesarske poti, ki naš srednjeveški biser povezujejo z drugimi obalnimi mesti in istrskim zaledjem. Med urejenimi potmi je še posebej privlačna Porečanka ali Parenzana: 130 kilometrov dolga urejena kolesarska pot, speljana po nekdanji železniški progi, ki je nekoč povezovala Trst in Poreč. Po njej se lahko sprehodite ali zapeljete s kolesom.

Spletno mesto.

Sprehod skozi mestne parke

Poleg naravnih lepot, ki zaznamujejo kar petnajst lepo urejenih izolskih mestnih parkov, boste na poti ob morju in med ulicami starega mestnega jedra spoznali tudi kulturne in zgodovinske znamenitosti našega obmorskega mesteca. Z različnim rastjem bogati izolski parki so v vsakem letnem času prava paša za oči. Spoznajte Izolo skozi njene barvite in zimzelene parke!

Jahanje na Medljanu

Le 4 kilometre iz mesta najdete mir in oddih v neokrnjeni naravi. Tu se nahaja turistična kmetija Medljan, kjer lahko prisluhnete tišini in pticam, opazujete živali na domačem dvorišču, se sprehodite med vinogradi ali pa se z enim od njihovih konj odpravite po konjeniški poti izolskega zaledja. Lahko se preizkusite tudi v streljanju z lokom ali pa v kateri drugi pristni domači igri, kot npr. v metanju škril, podkev, ciljanju s fračo ipd. Za še bolj nepozabno doživetje pa lahko sodelujete tudi pri vsakodnevnih opravilih na kmetiji.

Spletno mesto.

Spoznavanje vodnih virov podeželja

Napeljava vodovoda je olajšala življenje v zaledju, vendar se je odnos ljudi do vodnih virov in vode nehote začel spreminjati. Izolske vodne vire, ki so nekoč predstavljali edini vir vode v zaledju, lahko obiščete na 14 km dolgi poti okoli Kort. Vsak od njih piše svojo posebno zgodbo.

To lahko podrobneje spoznate na pohodu po vodnih virih izolskega podeželja, ki ga dvakrat letno – spomladi in jeseni – organizirajo člani TD Šparžin iz Kort. Poleg vodnih virov, zgodb domačinov in prikaza življenja v vasi boste na pohodu lahko obiskali tudi vinarje in poizkusili njihov pridelek.

Na vrh klifa krajinskega parka Strunjan

Izola meji na Krajinski park Strunjan in sega ravno do najbolj zanimive točke parka – 80 metrov visokega Strunjanskega klifa, ki je skupaj s poraščenim robom in 200-metrskim pasom morja pod njim razglašen za naravni rezervat. To je hkrati najdaljši odsek neokrnjene obale na celotni 130-kilometrski obalni liniji med Gradežem v Italiji in Savudrijo na Hrvaškem, s katero je zamejen Tržaški zaliv. Prepadne stene in prodna obala ob vznožju klifa so v celoti prepuščeni naravnim procesom, kjer morje, dež in veter neutrudno preoblikujejo krušljive plasti kamnin in jim rišejo nove poteze.

Spletno mesto.

Piknik med oljkami

V vrtežu hitrega tempa življenja si velikokrat pozabimo vzeti čas zase in za svoje najbližje. Z električnimi kolesi in s košarico dobrot se odpeljite do krajinskega parka Strunjan ali pa vse do izolskega podeželja, kjer lahko na prostem in ob dobri hrani, preživite prelepe trenutke v družbi najbližjih.

Rezervacije in dodatne informacije so možne na recepciji Cliff Hotel & Spa****, na telefonski številki 05/ 66 05 100 ali na e-mail naslov belvedere@belvedere.si.

Sproščanje v izolskih savnah

Ste bili športno aktivni ali si želite zgolj malce razvajanja? Na popolno sprostitev vabijo savne v hotelu Mirta resort San Simon, Cliff na Belvederju in v hotelu Marina. Regenerirajte svojo kožo in uživajte v aromah olj, ki blagodejno vplivajo tudi na vaša dihala. Toplota savn bo sprostila vaše telo in pospešila proizvodnjo hormona sreče, kar pomeni, da boste na oddihu v Izoli še srečnejši.

Vonj mediterana na eni od masaž

Poleg savnanja si lahko v hotelu Mirta, Cliff na Belvederju in v hotelu Marina privoščite tudi eno od masaž. Vonj Istre bo z vami tudi v spa centrih, saj pri masiranju ne bo manjkalo tipičnih vonjav – olivnega olja, rožmarina in sivke.

Vodna doživetja in knajpanje

V notranjih bazenih hotela Delfin lahko uživate na 160 m² vodnih površin za plavalce in 140 m² za neplavalce. V vseh bazenih je ogrevana morska voda temperature od 30 do 33 ºC. Podobna je tudi temperatura notranjega bazena v resortu San Simon.

Prav posebno doživetje pa v Delfinu ponuja Kneippova pot. Knajpanje je dobilo ime po enem največjih zdravilcev vseh časov – Sebastianu Kneippu, ki je med prvimi začel z odkrivanjem naravnih metod zdravljenja s pomočjo vode. Njegova najbolj znana metoda je izmenjavanje tople in mrzle vode – Kneippova pot; ta postopek pospešuje telesno cirkulacijo, odpravlja utrujenost, poživlja in utrjuje telo ter duha. Posebno vrsto sproščanja pa ponuja tudi Kneippov vrt, ki stoji pred hotelom Delfin. Skozi vrt je urejena krožna pot, ob kateri so korita za hladne oblive rok in nog. Tu se lahko sprehajate, posedate na klopicah in uživate v vonjavah številnih rastlin.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.