Izola gostila slovenske agente in organizatorje potovanj

Danes se je odvilo srečanje z domačimi partnerji, ki smo ga na Turističnem združenju Izola organizirali skupaj z izolskimi hotelirji. Aktivnosti smo predstavili na izolskem workshop-u namenjenemu slovenskim agentom in tour operatorjem oz. organizatorjem potovanj. Workshop se je odvil na Belvederju, sledil pa mu je še sprehod skozi mesto, v okviru katerega so udeleženci spoznavali tipične izolske okuse: oljčno olje, sol in vino. Prav tako pa so se seznanili z zgodovino mesta v Izolani – hiši morja.

Druženja se je udeležilo veliko slovenskih agentov in organizatorjev potovanj, ki smo jim skupaj z lokalnimi ponudniki predstavili novosti izolske turistične ponudbe in aktivnosti, ki jih na združenju izvajamo ter pripravljamo za prihajajoče leto. Udeležba na workshop-u je bila za udeležence brezplačna. Tovrstna srečanja s partnerji so namreč za destinacijo zelo pomembna, saj v Izoli, kljub porastu obiska tujih gostov, še vedno prednjačijo domači gostje: teh je v povprečju okoli 50 %. Ohranjati dobre odnose s partnerji in pripravljati skupne aktivnosti za prihodnje, pa je ključno za nadaljevanje trenda rasti, ki ga v zadnjih letih beležimo v Izoli.

Tudi oktober sledi trendu rasti

Prvi podatki za mesec oktober ponovno pričajo o rasti, ki jo tudi letos v Izoli beležimo prav v vseh mesecih. Obiskalo nas je 9.363 gostov, ki so skupaj opravili 29.439 nočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 18 % povečanje števila gostov in skoraj 25 % povečanje opravljenih nočitev. Oktobra je pri nas prenočevalo v povprečju 23 % več hotelskih gostov, 48 % več gostov je obiskalo gostišča, zaradi ugodnega vremena pa so za 27 % narasle tudi opravljene nočitve v izolskih kampih.

V oktobru je pri nas prenočevalo 58 % domačih gostov, sledijo jim Avstrijci (10 %), Nemci (7 %) in  Italijani (7 %).

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.