Izolana februarja odprta vsak vikend

V februarju bo izolski muzej Izolana – hiša morja odprt vsak vikend, od petka do nedelje, med 14. in 18. uro. V času zimskih počitnic (v obdobju med 18.2. in 1.3.) bo muzej dodatno odprt še ob ponedeljkih in sredah, ob istih urah (med 14. in 18. uro).

Z novim letom za vstop v muzej zaračunavamo vstopnino: ta znaša 3 ure za odrasle in 2 eur za otroke (od 7 do 18 let) in upokojence ter študente. Za mlajše od 7 let je vstop v muzej brezplačen. Skupinam prav tako nudimo posebne ugodnosti.

V petek, 8. februarja, na slovenski kulturni praznik, bo vstop v muzej brezplačen, organizirano pa bo tudi brezplačno vodenje po muzeju.

V letošnjem letu na Turističnem združenju Izola (TZ Izola) načrtujemo tudi nadgradnjo samega obiska muzeja; pripravljamo namreč posebno doživetje za otroke, ki ga bomo predvidoma izvajali v času glavne turistične sezone.

Ribištvo je že v srednjem veku postalo ena pomembnejših gospodarskih panog v Izoli, ki je mesto zaznamovala vse do danes. Stopite po poti izolske preteklosti in obiščite Izolano – hišo morja, kjer je skozi serijo dokumentarnih fotografij, video posnetkov in različnih eksponatov, prikazan izolski morski in obmorski značaj. Spoznajte se tudi z uspešnimi izolskimi športniki, znamenitim kartografom Pietrom Coppom in nekdanjo železnico Parenzano. 

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.