Digitalni otok

Kategorija

Poleg razstave v Izolani vas v izolsko preteklost popelje tudi projekcija Izola - digitalni otok.

V spodnjem delu Izolane si lahko ogledate tudi maketo starega mestnega jedra, kjer se preko privlačnih avdio-vizualnih elementov predvaja digitalna pripoved, ki vas pospremi skozi glavna zgodovinska obdobja razvoja Izole, pokukali pa boste tudi v prihodnost!

Izola je bila nekdaj otok, ki je bil do zgodnjega srednjega veka nenaseljen. Kasneje je zaradi naseljevanja in razvoja podvržen mnogim spremembam. V času beneške republike se vzpostavi pristanišče, gradijo se palače. Pod avstrijsko vladavino se prične razcvet ribje predelovalne industrije, ki mesto močno zaznamuje, dokončno se zasuje tudi preliv med otokom in kopnim. 

Pokukajte skozi kanočal

Bi želeli zgodovino Izole še bolj spoznati? V kolikor ste v Izolani, poskenirajte QR kodo, ki se nahaja na maketi in z aplikacijo izolskim kanočal odpotujte še globlje v preteklost.

S kanočalom si lahko ogledate tudi čudovite 360-stopinjske fotografije iz atraktivnih izolskih lokacij. Poiščite svojo najljubšo višto in ob obisku tam ustvarite svoj virtualni foto spominček! 

Spletna aplikacija izolski kanočal vas vabi, da pokukate v izolsko preteklost.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov