Lov na skriti zaklad v Izolani

Kategorija

Vaši otroci že poznajo ribiča Bepija in njegovo razburljivo življenjsko zgodbo? Če še ne, je čas, da jih prijavite na interaktivno igro Muzejski detektiv, skozi katero bodo odkrivali skrivnosti bogate izolske zgodovine, prav tako pa bodo poiskali skriti zaklad.

Otroci bodo prisluhnili zgodbi ribiča Bepija in spoznali, kako se je ob morju živelo nekoč. Skozi uganke in izzive se bodo naučili, kdaj so ribe sveže, kaj je obvezna oprema na ribiški barki, zakaj so ribe konzervirali, katere so bile prve tovarne predelave rib v Izoli in kakšna je sploh razlika med plavimi in belimi ribami. Kot se za prave male ribiče spodobi, se bodo naučili tudi vezanja vozlov. Spoznali pa bodo še druge pomembne osebnosti Izole … S kartografom Pietrom Coppom bodo odkrili prvi zemljevid Istre in ribiču Bepiju pomagali odpluti od Umaga do Trsta. Ker je v Izolo potovalo več olimpijskih medalj, se bodo pobližje spoznali tudi s prepoznavnimi izolskimi športniki. Da jim ne bo dolgčas, jih bodo morali tudi oponašati! Z Bepijem se bodo »odpeljali« skozi tunele Parenzane do sosednjih Buj, kjer je živela Bepijeva ljubezen Franca. Ta bo otroke podučila o delu v tovarni ribje-predelovalne industrije. Sledil pa bo … lov na skriti zaklad!  

V zadnjem delu 2-urnega druženja se bo odvila še ustvarjalna delavnica, kjer se otroci pobližje spoznajo z modelarstvom in ustvarijo svoj poseben morski spominek.

 

Kdo se lahko igra?

Igra Muzejski detektiv, ki se izvaja pod vodstvom animatorke, je primerna za radovedne otroke, med 7. in 12. letom starosti, željne raziskovanja in učenja, ki že znajo brati in pisati. Otroke lahko na igro prijavite na lokaciji izolskega TICa ali v Izolani – hiši morja. Za izvedbo igre morajo biti prijavljeni najmanj 4 otroci. Maksimalno število otrok, ki lahko sodeluje v eni izvedbi je 10 otrok. Starši pri igri niso prisotni; otroke torej pustite v Izolani in jih ob dogovorjeni uri poberete na lokaciji.   

Igro se lahko izvede tudi v angleškem in/ali italijanskem jeziku.

Kdaj?

Obvezna je predhodna rezervacija, ki jo opravite na Turistično-informacijskem centru Izola ali preko maila na tic.izola@izola.si

Po dogovoru lahko igro izpeljemo tudi v drugih terminih.

Cena: 20 € / otroka

Pridite! Bepijeve zgodbe vas čakajo v Izolani – hiši morja ...

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov