Kako preživeti poletje v Izoli?

V Izoli se že čuti sproščene vzdušje, ki ga prinašajo poletne počitnice. Slovenska Istra ponuja paleto doživetij, ki jih lahko v toplih dneh doživite tako ob morju kot na podeželju. V Izoli letos pripravljamo kar dve novi zanimivi dogodivščini: otroci se bodo lahko preizkusili v iskanju skritega zaklada v Izolani – hiši morja, zabava za celo družino pa bo zagotovljena Na ribarjenju po starem. Po prepuščanju sončnim žarkom na eni od osmih izolskih plaž, vam tako ne bo dolgčas tudi v večernih urah.

  1. Prepustite se sončnim žarkom na eni od izolskih plaž

Izola ima največ raznolikih plaž v Sloveniji. Na petih kilometrih obale jih naštejemo kar osem: od urejenih kopališč, naravne oz. divje plaže, peščenih zalivov, do podvodnega arheološkega najdišča, pa plaže z najlepšim razgledom, plaže za gibalno ovirane in pasje plaže. Vsi, ki imate radi svobodo, vam je na kožo pisana plaža Bele skale, ki je popolna točka, da se izognete poletni gneči. Na poti do kopališča lahko v strunjanskem krajinskem parku uživate ob razgledu na divjo, neokrnjeno naravo in na naše ribiško mestece. Le nekaj sto metrov stran od divje plaže se nahaja kopališče pod Belvederjem, ena bolj priljubljenih točk za mlade, ki nudi prijetno ohladitev v vročih dneh in pa zabavo v večernem času.

Domačinom najljubša je ena bolj ikoničnih plaž v slovenski Istri, ki se nahaja v samem mestnem jedru – kopališče pri svetilniku, ki se med drugim ponaša z neverjetnim razgledom na Debeli rtič, Koper in Mesečev zaliv. Ko je nebo res čisto, vam pogled lahko seže vse do Trsta in celo do zasneženih Alp. Velik plus te plaže je tudi varen dostop do morja, senca dreves v bližnjem gozdičku in pa travnik z otroškim igriščem, zato je plaža izredno priljubljena med starši in otroci.

 

  1. Privoščite si zabavo za celo družino v Simonovem zalivu

San Simon ali Simonov zaliv je znan kot družinam najbolj prijazen kotiček v Izoli. Peščen zaliv, igrišče za odbojko, tobogan in nenazadnje ostanki rimske vile v bližnjem arheološkem parku, San Simon prelevijo v popolno družinsko doživetje. Na plaži se lahko preizkusite tudi v različnih vodnih športih; izposodite si lahko kajake, supe in pedaline, ali pa se preizkusite v adrenalinski vožnji z gliserjem. Letos si boste na plaži lahko privoščili kavo ali koktejl v prenovljenem gostinskem lokalu poleg otroškega igrišča, med tem ko bodo vaši otroci uživali v morskih dogodivščinah.

Če bi se radi preizkusili v SUP-anju, si si lahko SUP desko za cel dan izposodite tudi na izolskem TIC-u.

 

  1. Spoznajte posebna izolska doživetja

Če si poleg uživanja na plaži, želite spoznati še nekatere izolske skrivnosti, vas vabimo v Izolano – hišo morja, kjer je skozi serijo dokumentarnih fotografij, video posnetkov in različnih eksponatov, prikazan izolski morski in obmorski značaj. Vaši otroci se v hiši morja lahko preizkusijo v pravi detektivski igri iskanja skritega zaklada. Premagovanju izzivov, reševanju ugank in seveda iskanju zaklada, sledi še ustvarjalna delavnica, kjer se otroci pobližje spoznajo z modelarstvom in ustvarijo svoj poseben morski spominek.

Če pa bi se radi skupaj s družino preizkusili v ribarjenju ali pa si želite preživeti večer na morju, se prepustite našemu kapetanu, ki vas odpelje Na ribarjenje po starem. Družinsko morsko doživetje vključuje izlet po morju z manjšo barko in učenje lovljenja rib »po starem«. Na poti boste lahko prisluhnili tudi zanimivim izolskim zgodbam.

(Fotografija je simbolična)

 

  1. Uživajte v okusni mediteranski kulinariki

Pestrost in bogastvo mediteransko-istrske kuhinje smo v Izoli obogatili z idejo in ponudbo Kilometer nič, s čimer v izbranih izolskih gostinskih lokalih zagotavljamo avtohtono in avtentično ponudbo okolja. V juniju bodo tako na izolskih krožnikih kraljevali pedoči. Okusne morske jedi so sicer pri lokalnih gostincih na voljo celo poletje. Kulinarika bo rdeča nit tudi drugih poletnih dogodkov. Avgusta bodo mestne ulice dišale po šalši, septembra pa po baziliki, pikantnih okusih in bakalaju.

Če si kosila raje pripravljate sami, lahko domačo zelenjavo in sadje kupite na tržnici Ruba sz moje njive, kjer svoje pridelke prodajajo lokalni kmetje.

 

  1. Sprostite se na enem od večernih dogodkov

Sezono turističnih dogodkov bomo sicer otvorili v začetku junija s Praznikom oljk, vina in rib in Festivalom zlate oljčne vejice. V ozkih ulicah mestnega jedra se bodo tudi letos predstavili lokalni pridelovalci, prireditev pa bo spremljala glasba. Kulturno dogajanje se bo nadaljevalo tudi v prvem tednu junija, ko se v Izolo vrača festival Kino Otok. Od 16. junija dalje bo veselo v Ljubljanski ulici: začenja se cikel četrtkovih koncertov Večeri pri Špini. Konec julija se bo na Manziolijevem trgu ponovno odvil Isola Music Festival, ki bo tokrat postregel z dvema koncertoma. Največji izolski dogodek – tradicionalni Ribiški praznik, pa bo postregel z mediteransko kulinariko in odličnim glasbenim programom, v petek, 23. avgusta in soboto, 24. avgusta.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.