Kako preživeti Valentinovo v Izoli?

Valentinovo je dan, ko si v nekaterih kulturah zaljubljenci izkazujejo ljubezen – največkrat s pošiljanjem pisem, voščilnic in izmenjavo daril. Pri nas v Sloveniji 14. februar (Valentinovo) ni klasičen praznik, se pa kot tak vse bolj uveljavlja. Ker pa je vsak dan odlična priložnost za izkazovanje ljubezni, ne glede na to ali je praznik zaljubljenih ali ne, vam tokrat ponujamo nekaj idej, kako naj zaljubljenci v Izoli izkoristijo svoj dan.

Izolski sončni zahodi so eno izmed najlepših in najbolj romantičnih doživetij ob morju. V njih lahko uživate na kar 5 km obale: vse od obalne ceste med Koprom in Izolo, vzdolž Svetilnika, San Simona pa do Krajinskega parka Strunjan. Spektakularen sončni zahod se vam bo narisal tudi nad Izolo, takoj pod Belvederjem, kjer nastajajo najlepše panoramske fotografije Izole. Kmalu vam bomo odkrili tudi najlepše poglede na Izolo iz našega podeželja.

 

Vsak sončni zahod je drugačen in čisto vsak jemlje dih. Še toliko bolj nepozaben pa je tisti sončni zahod, ko ga preživimo v družbi ljubljene osebe.  

Priljubljeni kotički za zaljubljene so lahko tudi številni zimzeleni izolski parki, med katerimi je najbolj priljubljen zagotovo park Pietra Coppa. Z znamenitim kartografom se lahko pobližje spoznate tudi v Izolani – hiši morja, ki prav tako predstavlja poseben kotiček za zaljubljene. Romantično vzdušje sicer ponuja tudi park Borisa Benčiča ob starem mandraču. Ljubitelji vrtnic si lahko napasete oči ob parku pri hotelu Marina, ki združuje kar devet različnih vrst te rastline. Ravno vrtnica namreč simbolizira ljubezni. Tisti zaljubljenci, ki imate radi zeleno-modre barve, se lahko odpravite v park pri Svetilniku, pred katerim se bohoti botanični park ali pa uživate v pogledu na zasnežene hribe iz borovega gozdička.

Na ta romantični dan si lahko privoščite tudi razvajanje na toplem: v savnah Mirta v resortu San Simon ali pa Cliff na Belvederju. Poleg savnanja si lahko privoščite še masažo ali katero drugo od prvovrstnih storitev za razvajanje telesa in duha.

Romantična glasba, penina, soj sveč in tipične istrske dišave – vonj olivnega olja, rožmarina in sivke, dodajo doživetju prav posebno romantično noto.

Svoje brbončice lahko razvajate v kateri od izolskih restavracij, ki za Valentinovo pripravljajo tudi posebne menije za zaljubljence. Pravo gurmansko poslastico npr. pripravljajo v restavraciji Kamin na Belvedereju. Ta dan pa je tudi priložnost, da svojo boljšo polovico povabite na kozarec kakovostnega vina v Manzioli Wine Bar, ki se nahaja na istoimenskem trgu v srcu starega  mestnega jedra Izole.

Kje boste torej preživeli Valentinovo?

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.