Konec septembra v Istro prihaja I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria

Čez dober mesec, natančneje 23. septembra, bodo istrske občine prvič gostile triatlon prestižne serije Ironman. Ekstremno športna prireditev, ki združuje plavanje, kolesarjenje in tek, so poimenovali I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria. 

Ta triatlon bo obenem prvi iz globalno prepoznavne serije triatlonov, ki bo izveden na slovenskih tleh. Start in cilj preizkušnje bosta v Kopru, športni dogodek pa bo potekal v nedeljo, 23. septembra, čeprav se bo pravzaprav začel že nekaj dni prej.

Uvod triatlona bo plavalni del, ki bo potekal v bližini glavnega korskega pomola. Sledil bo kolesarski del od Kopra prek Ankarana, Lazareta in Milj do Ospa, pa vzpon na Črni kal in nato drugi klanec do Kozine.

Tam bo karavana obrnila in se vrnila do Rižane, se povzpela do Kubeda in se nato po zalednih cestah spustila nazaj proti Kopru. Zaključni del triatlona bo tekaški – tekmovalci bodo obkrožili koprsko mestno jedro in se nato po obalni promenadi podali do Izole, kjer bodo prav tako obkrožili staro mestno jedro in se po isti poti vrnili na cilj v Kopru.

Organizatorji triatlona bi radi, da ta mednarodna prireditev pridobi tudi močan lokalni priokus, da jo Primorci sprejmejo za svojo.

Istrski Ironman bo sicer potekal na polovičnih razdaljah (od tod tudi oznaka 70.3) slavnega havajskega triatlona Ironman, ki letos praznuje 40 let obstoja. Vendar so to še vedno spoštovanja vredne dolžine posameznih preizkušenj, ki jih lahko opravijo le dobro pripravljeni športniki.

Iščejo se prostovoljci

Organizatorji k prostovoljnem sodelovanju vabijo vse starostne skupine – od najmlajših pa do upokojencev. Ironman je namrečnekaj posebnega, saj vsi gledalci in organizatorji glasno navijajo za tekmovalce, jih vzpodbujajo ter jim tako pomagajo priti do cilja. Na teh triatlonih na koncu niti ni tako važno, kdo je zmagal. Prav vsak športnik, ki po 1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21 km teka prečka cilj, je namreč resnično zmagovalec!

Sicer so Slovenijo v zadnjih dneh preplavili prvi jumbo oglasni plakati za bližnji triatlon I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria. Prijave pa dežujejo že dlje časa – trenutno je na seznamu približno 160 prostovoljcev (potrebujejo jih 250), medtem ko je za tekmovanje že prijavljenih več kot 1200 triatloncev in bodo ta teden najbrž že zaključili z vpisovanjem.

»Pridružite se nam tudi vi in postanite del zgodbe o legendarnem Ironmanu. Več kot nas bo, bolj bomo pomagali in se med delom tudi zabavali,« zagotavljajo organizatorji. Prostovoljci so duša triatlona Ironman, zato bo zanje prav posebej poskrbljeno: prejeli bodo uradne majice, hrano (topel obrok) in pijačo, vpis v CV oziroma prostovoljske knjižice, zanje pa bo pripravljen tudi prav posebna zabava – ‘volounteer party’.

Več informacij na: http://eu.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman-70.3/slovenianistria.aspx#axzz5KwlqOa2N

Za prostovoljstvo se lahko prijavite tudi na: https://goo.gl/qryTjJ 

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.