Mednarodno srečanje strokovnjakov filmske vzgoje

Datum: 15. marec, 2019 - 16. marec, 2019
Lokacija: Manziolijeva palača

V petek, 15. marca, v Manziolijevi palači bo v Izoli mednarodno srečanje strokovnjakov filmske vzgoje, ki bo ponudilo obilo priložnosti za obogatitev znanj in izmenjavo izkušenj. Namenjeno je pedagogom in filmsko-vzgojnim delavcem iz Primorske regije in širše, pa tudi vsem, ki verjamejo v moč evropskega kulturnega povezovanja. Gostili bodo namreč šest tujih poznavalcev filmske vzgoje iz Španije, Nemčije, Litve in Velike Britanije, predstavnikov partnerskih organizacij projekta ‘Film v gibanju’, v katerem v letih 2018–2020 sodeluje tudi zavod za razvijanje filmske kulture Otok.

Dveletni projekt s polnim imenom ‘Film v gibanju: metodologije, strategije in orodja za približevanje evropskega filma otrokom in mladim ter njihov razvoj v aktivno občinstvo’ je eden od zgolj osmih, ki so bili lani podprti na evropski ravni v okviru MEDIA razpisa Ustvarjalne evrope za filmsko izobraževanje. Aktivnosti projekta so namenjene mladim med 12. in 18. letom, njihov glavni cilj pa ustvarjanje ali krepitev vezi med najstniki in evropskim avtorskim filmom, in sicer tako v okviru šolskih urnikov kot v prostem času.

Informacije in prijava:

Celotno mednarodno srečanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno.

Morebitna vprašanja in prijave sprejemata Lorena Pavlič, lorena.pavlic@isolacinema.org, 040 549 779, in Ana Cerar, ana.cerar@isolacinema.org, 031 220 030, najkasneje do petka, 8. marca. Ob prijavi prosimo navedite, ali se želite udeležiti a) predstavitve in posveta, b) delavnice, c) celotnega srečanja.

Dogodek je pripravljen s podporo podprograma EU Ustvarjalna Evropa – MEDIA.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.