Na izolsko tržnico po dobrote z domače njive

V okviru projekta Kilometer nič vas v Izoli od 4. maja naprej dvakrat tedensko vabimo k obisku domače tržnice Ruba sz moje njive. Tržnica bo v Drevoredu 1. maja odprta vsako sredo in soboto med 8. in 13. uro.

Ruba sz moje njive – del projekta Kilometer nič

Domača tržnica je le eden izmed programov že več let delujočega projekta Kilometer nič, s katerim v Izoli bogatimo kulinarično ponudbo. Glede na to, da je bistvo projekta avtohtona in avtentična ponudba iz lokalnega okolja, lahko na tržnici lokalne pridelke kupujejo tudi vsi gostinci, ki so vključeni v projekt. Ti morajo  v svoji ponudbi zagotoviti vsaj 80 odstotkov vhodnih surovin iz neposrednega okolja.

Osnovni namen tržnice je dati možnost lokalnim kmetom, da prodajo viške pridelkov. Ponudniki na izolski tržnici so praktično zrasli na njivi, kmetovanje pa jim predstavlja način življenja.

Od maja do konca septembra bodo tako z nami štirje lokalni ponudniki: Aldo Ček s Kmetije Istriana, Brigita Barbo s Kmetije Barbo, Norma Zudich s Kmetije Zudich in pa Gigliola Vojvoda s Kmetije Vojvoda. Zaradi velikega povpraševanja bo tržnica tudi letos odprta dva dni: vsako sredo in soboto dopoldne, na že znani lokaciji v bližini trgovine Agrarija, v Drevoredu 1. maja.

Tudi letos poskrbeli za obogatitev ponudbe  

Posebnost Rube sz moje njive bo tudi letos stojnica Turističnega združenja Izola (Visit Izola), kjer se bodo predstavile različne slovenske blagovne znamke malih obrtnikov oz. pridelovalcev. Z nami bodo Mala Metraža, Cuckoo Cups, Mašina Granola, naravna kozmetika FlowerPower, Rok’s nut butter in mnoge druge. Na stojnici bodo občasno prav tako na voljo produkti, ki se jih sicer da kupiti na izolskem TICu, od bombažnih torbic, čepic pa vse do knjige o Izoli in bonov za izposojo SUP deske, saj je poletje pred vrati, s tem pa tudi sezona supanja.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.