Na počitnice v Izolo z otroki

Prepustite se poletni sproščenosti in preživite počitnice z družino v slovenski Istri. Izola ponuja kar nekaj možnosti aktivnega preživljanja prostega časa: zabavajte se z najmlajšimi pri gradnji peščenih gradov ali stolpičev iz kamenja na urejenih izolskih plažah, obiščite delavnice v arheološkem parku ali pa se sprehodite skozi interaktivne vsebine v Izolani – hiši morja.

S svojim malčkom se lahko odpravite na kopanje na eno izmed izolskih plaž. Na plaži Svetilnik se lahko otroški nadobudneži kopajo ali igrajo na otroških igralih, medtem ko imate starši možnost, da v miru popijete kavo v bližnjem lokalu. Na isti plaži si lahko brez plačila (in drugih formalnosti) izposodite tudi knjige; knjižnica na plaži je odprta za vse, tudi za tiste, ki niso njeni člani, vsak dan med 10. in 18. uro.

Plaža Simonov zaliv je kot nalašč za vse, ki imate radi adrenalinske vodne športe, saj si lahko tam izposodite vse od kajakov do pedalinov, vodnih žog ipd., ali pa se preizkusite v adrenalinski vožnji z giserjem. Da bo zabava za celo družino zagotovljena, si na izolskem TIC-u si lahko izposodite tudi SUP desko. Vaši malčki bodo sicer v Simonovem zalivu uživali v čofotanju v peščenem zalivu, malce večji bodo lahko igrali odbojko ali se spuščali po edinem toboganu v slovenski Istri. Med poletnimi počitnicami so na plaži večkrat organizirani tudi različni animacijski programi.

Tik ob plaži San Simon se nahaja arheološki park, kjer si lahko skupaj z otroci ogledate ostanke rimske vile in odkrivate zgodovino Izole v interaktivnem centru. Vsak petek organizirajo delavnice za otroke, med torkom in nedeljo pa si lahko v arheološkem parku  izposodite knjige iz knjižnice na plaži.

Vsi vedoželjni se lahko sprehodite po poti spoznavanja kulturne dediščine, ki združuje raziskovanje znamenitosti mestnega jedra in sprehod ob obali. Pot vas vodi do Izolane – hiše morja, kjer lahko odkrivate zgodovino Izole, povezano predvsem z ribištvom in ladjedelništvom. Prav tako lahko preizkusite 3D VR očala za “let nad Izolo” ali pa lovite ribe v računalniški igrici. V izolskem muzeju je torej zabava za celo družino zagotovljena.

Otroška igrišča so v poletnem času od jutra do večera polna smeha.

V Izoli se lahko pohvalimo s kar desetimi urejenimi otroškimi igrišči, kjer lahko otroci plezajo, se gugajo ali pa se igrajo na različnih igralih. Izola se ponaša tudi z dvema velikima varnima igriščema – Birba 1 in Birba 2, ki sta opremljena s pitno vodo, sanitarijami, nadstreškom in klopmi, kjer lahko starši posedate v senci.

Aktivnosti vas bodo gotovo izčrpale, novih moči si lahko naberete tudi pri odkrivanju izolskih okusov. Obiščite katero izmed restavracij in gostiln v Izoli, ki ponujajo predvsem odlične mediteranske jedi. Zagotovo bodo kaj po svojem okusu našli tudi vaši najmlajši.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.