Oktober prinaša vse dobro

Oktober bo dober, so se strinjali kulinarični navdušenci. Slovenska Istra bo ta mesec ponudila še posebej bogato bero dogodkov za sladokusce. Filmofile bo navdušil Festival evropskega in mediteranskega filma, Koper bo ponudil šopek koncertov, Izola pa bo ta mesec gostila Istrski kolesarski maraton. 

Kulinarično: od carpaccia do bobičev

V začetku oktobra bo Koper premierno gostil kulinarični dogodek Carpaccio story. Ljubitelji vrhunske kulinarike bodo na svoj račun prišli v Taverni, kjer bodo izvrstne carpaccie pripravljali Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu Dvorec Zemono), Fabricio Vežnaver (Pergola), Tadej Gašparin (Pikol Restaurant), Svetozar Raspopovič (As Aperitivo) in Tomaž Bevčič (Rizibizi). Dan kasneje bo v Taverni potekal Oktobeer fest, kjer se bodo na enem mestu predstavile slovenske butične pivovarne, poskrbljeno pa bo tudi za zabavo z AC/DC cover bandom. 6. oktobra bodo Šmarje prizorišče priljubljene Štmarske šagre. 13. oktobra Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Piran v portoroškem Monfortu pripravlja FONS – festa d’ottobre dei nostri sapori/oktobrski praznik naših okusov. Na prireditvi bodo sodelovali številni pridelovalci domačih specialitet z bogato ponudbo piva, vina, sladic in drugih dobrot. Koper pa bo znova gostil kulinarično tržnico Odprta kuhna. 20. in 21. oktobra bodo v šotoru ob koprskem stadionu Bonifika potekali tradicionalni Dnevi kmetijstva slovenske Istre. Letošnja zelena nit dogodka bodo zelišča. Kofetarice in kofetarje bo 28. oktobra navdušil Festival kave v koprski Taverni. Med 20. oktobrom in 4. novembrom bodo v Izoli potekali Dnevi domačih školjk. Specialitete, pripravljene iz mušol, pedočev, dondol in ostrig, bo pripravljalo 17 izolskih gostincev.

Filmsko, zabavno in kreativno

Portorož in Piran bosta med 3. in 6. oktobrom gostila 9. FEMF – Festival evropskega in mediteranskega filma. Vrhunce sedme umetnosti, ki so pred tem gostovali na največjih in najpomembnejših filmskih festivalih po svetu, si bo moč ogledati v Avditoriju Portorož, Mediadomu Pyrhani in Gledališču Tartini.

Koper bo tudi oktobra prizorišče večjih koncertov – 12. oktobra bo v šotoru na parkirišču ob stadionu Bonifika koncert Riblja Čorba & San Di Ego, 13. oktobra bodo nastopili Neda Ukraden & Vlado Kalember, 26. oktobra pa v Koper znova prihaja Siddharta. Med 17. in 19. oktobrom bo v Portorožu potekal 24. Zlati boben, mednarodni festival kreativnosti, ki vsako leto v Slovenijo privabi udeležence iz številnih držav. V izolskem kulturnem domu pa bo 20. oktobra dobrodelna gledališka plesna predstava Življenje je vrednota za pomoč mladim, ki so preživeli raka.

Kolesarjenje, tek in drugi športno obarvani dogodki

Izola bo ta konec tedna, 6. in 7. oktobra, gostila Istrski kolesarski maraton. Nedeljski vrhunec bo spremljalo pestro dvodnevno dogajanje za vse kolesarske okuse, na svoj račun pa bodo prišle tudi družine in najmlajši.

V Ankaranu bo 19. oktobra potekala tradicionalna prireditev Veter v laseh, na kateri se bodo s kvizi, športnimi poligoni in ustvarjalnimi delavnicami predstavili društva, klubi in druge lokalne prostovoljne organizacije.

V sklopu Športnega vikenda bodo v Portorožu od 12. do 14. oktobra potekali Biznis run, 2. Nočni tek in 10. Bike festival Portorož. V Kopru bodo 19. in 20. oktobra v ospredju dogajanja legendarni Tomosovi motorji. 19. oktobra bo v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega projekcija novega filma o Tomosu, 20. oktobra v Taverni pa dogodek S Tomosom okrog Kopra.

Še ves mesec se bodo v Izoli predstavljala športna društva in v svoje vrste vabila nove člane. V sklopu prireditve Športajte z nami bo več kot 500 ur programov na 21 športnih objektih brezplačno ponudilo 24 izolskih športnih društev s Športno zvezo Izolo in CKŠP na čelu.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.