Dnevi bakalaja: ščepec tradicije in kanček sodobnosti

Kategorija

Za nami je niz uspešnih kulinaričnih akcij, pred nami pa so Dnevi bakalaja, tekom katerih nas bodo naši gostinci razvajali z odličnimi jedmi. Od sobote, 14. do nedelje, 29. septembra ste vabljeni, da okusite odlične menije z bakalajem, pripravljenim iz domačih sestavin. Praznik bakalaja se bo 14. septembra v Izoli odvil prvič in bo predstavljal uvod v samo kulinarično akcijo.

Gurmansko razvajanje ob dnevih bakalaja

Pobuda kilometer nič vključuje odlične domače produkte lokalnih pridelovalcev v ponudbo izolskih gostincev. Kilometer nič namreč pomeni, da so vse sestavine jedi avtohtonega in avtentičnega izvora. Domača tržnica - Ruba sz moje njive in posebne kulinarične akcije so priložnosti, da obiskovalci izkusite resnično lokalno pridelano in pripravljeno hrano.

»Vse, kar potrebujete za dober bakala na belo, takšen, kot so ga pripravljale naše none, je suha polenovka, jušna osnova, oljčno olje, česen, voda in sol.«

V Izolo na doma pripravljen bakala

Dneve bakalaja bomo na Turističnem združenju Izola v sodelovanju s Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola otvorili z dogodkom »Praznik bakalaja«, na katerem se bo prepletala vrhunska kulinarika skupaj z zanimivim znanjem o bakalaju, manjkalo ne bo niti glasbe. Na ta dan se bo prav vse vrtelo okoli bakalaja.

V soboto, 14. septembra, boste na Manziolijevem trgu na stojnicah lahko preizkusili bakala na sto in en način, za kar bodo poskrbeli proizvajalci bakalaja, sodelujoči gostinci pa tudi lokalni pridelovalci. Radovedni se boste lahko udeležili zanimivih predavanj o zgodovini bakalaja ter o raznovrstnih možnostih priprave. Za sprostitev in veselje ušes pa bo poskrbel glasbeni nastop Elda Trio.

Bakala na inovativnih menijih lokalnih gostincev

Ne pozabite na vse preostale dni bakalaja, zato si čim prej oglejte seznam sodelujočih gostincev, ki je objavljen na spletni strani TZ Izola ter preizkusite ustvarjalne in inovativne menije, v katerih se bosta prepletali istrska in mediteranska kulinarika.

Vljudno vabljeni tudi na letošnjo zadnjo kulinarično akcijo Dnevi kraljestva ribe, in sicer od 12. oktobra do 9. novembra 2019.


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. - Pravno obvestilo
strinjam se