Napolnite vašo košarico s polnovredno hrano

Kategorija

Ponovno je tukaj maj, najlepši in najbolj cvetoči mesec leta. In prav v maju postane Izola bogatejša za tržnico Ruba sz moje njive, ki nam omogoča, da so naše košarice polne lokalno pridelanega sadja, zelenjave in ostalih domačih dobrot.

Pomlad kot znanilka novih začetkov je letos, poleg daljših dni in prebujajoče okolice, prinesla tudi spremembe, ki so nas vzpodbudile, da delujemo drugače. Zaradi raznolikih omejitev se je močno utrdilo povezovanje na lokalni ravni in samooskrba, spremenile so se naše nakupovalne navade. Medtem, ko je bil svet na pavzi, so bili prav lokalni kmetje tisti, ki so nas oskrbovali s polnovredno hrano. In tako bo tudi sedaj, zato vas toplo vabimo, da negujete nove nakupovalne navade in po jutranji kavici obiščete lokalno tržnico Ruba sz moje njive.

Sveži pridelki vas bodo pričakali vsako sredo in soboto med 8. in 13. uro na že znani lokaciji, v Drevoredu 1. maja, blizu trgovine Agraria.

Tržnica Ruba sz moje njive je del pobude Kilometer nič, ki lokalne gostince nagovarja k uporabi lokalnih, sezonskih pridelkov. V kolikor so gostinci v to pobudo vključeni, se zavežejo k vsaj 80% zagotovitvi vhodnih sestavin iz lokalnega okolja. In tako ni izključeno, da na tržnici Ruba sz moje njive med nakupovanjem srečate tudi chefa vaše najljubše izolske gostilnice oziroma restavracije.

Med nakupovanjem lokalnih pridelkov, boste lahko pokramljali z Gigliolo Vojvoda s Kmetije Vojvoda, Brigito Barbo s Kmetije Barbo ter Aldom Čekom s Kmetije Istriana, ki vam bodo z veseljem razkrili tudi zgodbe iz njihovih kmetij, občasno pa bo na tržnici postavljena tudi naša stojnica s produkti Visit Izola.

Naj bo naše glavno vodilo pri oskrbi s hrano geslo pobude Kilometer nič: »Iz morja na krožnik« oziroma v tem primeru »Iz njive na krožnik«. Tako se izognemo nepotrebnemu transportu, obdelavi pridelkov s sredstvi za ohranjanje svežine, pridobimo pa na kvaliteti in zadovoljstvu – tako lokalnega pridelovalca ter našem lastnem.

Vračanje oziroma stremljenje k lokalni samooskrbi je mnogo več kot zdrava hrana na krožniku. Podpora lokalnemu kmetijstvu pomembno pripomore k ohranjanju naravnega okolja. Pomeni negovanje vrednot, znanja in tudi utrjevanje lokalne identitete.      

Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov