Oktobra bo dišalo po bobičih

Kategorija

Po premiernem izolskem »street foodu«, Pomolu okusov, v jesen stopamo polni navdušenja, saj pričakujemo drugi kulinarični dogodek na carinskem pomolu. Srečali se bomo na prvo oktobrsko soboto med 15:00 in 22:00. Tokratni Pomol okusov bo posvečen bobičem, jedi, ki se jo drži sloves najbolj znane istrske mineštre, zadišalo pa bo tudi po ostalih izolskih dobrotah. Čarobnost okusov boste lahko zaokrožili še s kozarčkom vina izolskih vinarjev ali nazdravili čudovitemu dnevu z ginom.

Navdušeni boste vsi, ki imate radi jedi na žlico, poskrbljeno pa bo tudi za ljubitelje morske hrane, sladokusce.

Tradicionalna enolončnica

Bobiči so tipična istrska jed, ki je nihče ne zna bolje pripraviti, kot naše mame in none. Te so se istrskih receptov učile od svojih mam in non, in tako se je to kulinarično izročilo prenašalo iz roda v rod. Glavna sestavina bobičev je mlečna koruza, spremljajo pa jo še krompir, korenček, paradižnik in po tradicionalnem receptu tudi slanina. Na Pomolu okusov pa boste lahko med različnimi ponudniki izbrali svoj najljubši krožnik okusnih bobičev.

Okusite izolsko kulinariko na enem mestu – vabljeni 2. oktobra na Pomol okusov!

Dnevi bobičev

Vsi, ki se Pomola ne boste mogli udeležiti, boste imeli priložnost, da se z bobiči pogrejete med 8. in 24. oktobrom. Dnevi domačih bobičev so v letošnjem letu tretja kulinarična akcija, v kateri se pod skupno kulinarično tematiko združijo izolski gostinci. Vsi vključeni sledijo pobudi Kilometer nič, ki jih vzpodbuja in obenem zavezuje, da v svojih menijih uporabljajo vsaj 80% sestavin iz lokalnega okolja.

Preberite si več o skrivnostih priprave bobičev.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov