Otvoritev festivala Svetlobna gverila bo v parku Pietro Coppo

Za danes napovedana otvoritev festivala Svetlobna gverila, ki bo v Izoli potekal do 29. septembra, je prestavljena na lokacijo parka Pietro Coppo. Prvi otvoritveni performans, ki je bil planiran na Manziolijevem trgu, je prestavljen na termin v petek, 28. septembra.

Otvoritveni performansi

V okviru festivala se bodo odvili trije petkovi zvočno-vizualni performansi na Manziolijevem trgu: prvi ob odprtju 7. septembra, je zaradi vremenske napovedi predstavljen na zadnji petek, 28. septembra. Zvočno-vizualni performansi se bodo torej odvili v petek, 14., 21. in 28. septembra. Na fasadi cerkve na Manziolijevem trgu se bodo izmenjavale video projekcije različnih lokalnih umetnikov in umetniških skupin, ki bodo z gibljivimi slikami in zvokom stavbi vdahnili novo življenje.

Otvoritev in sprehod skozi lokacije z nekaterimi avtorji se bo torej odvila danes, v petek, 7. septembra, ob 20.30 v parku Pietro Coppo.

Vse projekte si bo sicer mogoče ogledati ves mesec, od 7. pa do 29. septembra, vsak večer, med 20. in 24. uro. Zloženke z zemljevidom lokacij so na voljo na turistično-informacijskem centru na naslovu Sončno nabrežje 4 ali pa na spletni strani www.visitizola.com.

Vabljeni v Izolo, ki se bo z uporabo svetlobe za tri tedne spremenila v prostor igrive domišljije in vznemirljivih vizualnih pripovedi.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.