PLAŽE

Na dobrih 5 km obale se v Izoli razprostira kar osem različnih plaž: od urejenih kopališč, naravnih, divjih
plaž, peščenih zalivov, arheoloških najdišč, do plaže z najlepšim razgledom, pa plaže za gibalno ovirane in
plaže za pse. Na območju med Izolo in Koprom danes nastaja tudi največja plaža v slovenski Istri, kjer lahko
med drugim obujamo spomine na davno leto 1944, saj je ravno tu potonila takrat največja čezoceanska
potniška ladja, ki je plula pod italijansko zastavo – legendarni Rex.Bele skale
Več informacij

Pod Belvederjem
Več informacij


Delfinček
Več informacij


Plaža za gibalno ovirane
Več informacij

Pasja plaža
Več informacij

Plaža med Izolo in Koprom
Več informacij

Bele skale


Pravijo, da so najboljše stvari divje in svobodne. Prav takšno je kopališče Bele skale, kjer lahko vsak najde prostor zase. Do tja vodi pot vzdolž obale proti rtu Ronek. Mir, razgled na mesto v daljavi in šumenje valov, nič več. Zaščito pred soncem lahko najdete pod grmovjem ali pa si sami zgradite nadstrešek z naplavljenim lesom in brisačami.

Najbližje parkirišče je pod Belvederjem. Kopališče se nahaja na zavarovanem območju krajinskega parka.

Smeti odnesite s seboj.

Kopališče primerno za: sveže zaljubljene, ljubitelje narave in miru, knjižne molje, nudiste

 

Pod Belvederjem


Kopališče pod Belvederjem se razteza na manj kot 100 metrih obale, a kljub temu uživa kultni status. Nekoč center mladinske in alternativne kulture, danes še vedno ostaja priljubljena točka za mladino z vseh vetrov. Visoki topoli nudijo zaščito pred soncem kopalcem, ki prostor za svoje brisače in slackline iščejo na travniku vzdolž klifov. Lesen pomol je idealna odskočna deska za ohladitev v morju in zapeljive poglede. Številni večeri so zaznamovani z živo glasbo in zabavo, ki se zaključi šele v jutranjih urah.

Najbližje parkirišče se nahaja v neposredni bližini kopališča.

Smeti odnesite s seboj.

Primerno za: mladino, zabave željne, aktivne kopalce

 

San Simon


San Simon ali Simonov zaliv je najbolj priljubljeno izolsko kopališče, ki vsako poletje privabi številne kopalce. Ponaša se s peščenim zalivom, ostanki rimske vile, igriščem za odbojko na mivki in še zadnjim toboganom na slovenski obali. Kopališče je obdano s travniki, borovci in akacijami, ki nudijo zaščito pred močnim soncem. Za aktivno preživljanje prostega časa pa poskrbi večnamensko igrišče.

Parkirišče je v neposredni bližini kopališča. Reševalec iz vode je prisoten. Okrepčevalnica, bar s sladoledom in pijačo. Izposoja senčnikov in ležalnikov. Center vodnih športov.

Kopališče primerno za: otroke, družine, aktivne kopalce, mladino

 

Delfinček


Priljubljeno kopališče gostov hotela Delfin in občanov v najboljših letih je znano po celodnevnem lovljenju sončnih žarkov, rjavi koži, kartanju, druženju in vonju pa kremi za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem. Kopališče je umeščeno med kamnitim valobranom izolske marine in promenado, ki vodi do Simonovega zaliva.

Najbližje parkirišče se nahaja v neposredni bližini kopališča.

Bar s sladoledom in pijačo. Reševalec iz vode je prisoten. Izposoja senčnikov in ležalnikov.

Primerna za: seniorje, družine

 

Svetilnik


Najbolj slikovita in ikonična plaža v Izoli, z mestnim jedrom v ozadju, košatimi krošnjami borovcev in svetilnikom, postavljenim na točki, kjer se Izola najdlje razteza v Jadransko morje. Med sončenjem lahko opazujete neverjeten razgled, vse od strunjanskega Mesečevega zaliva, Trsta, Debelega rtiča do Kopra. Varen vstop v morje, senca dreves, travnik in morski vetrovi nudijo nepozabno kopalno izkušnjo. Kopalci, ki se radi namakajo v morju v večernih urah, lahko to počnejo pod slikovitimi sončnimi zahodi. V vetrovnih dneh se kopališče prelevi v odskočno točko za wind in kite surferje, ob pravi primorski burji pa se odpre čudovit pogled na Julijske Alpe.

Najbližje parkirišče se nahaja v bližini nekdanje tovarne Delamaris in je oddaljeno 10 minut hoje. Kopališče je urejeno. Gostinski lokal, bar s sladoledom in pijačo. Izposoja senčnikov in ležalnikov. Otroško igrišče.

Primerno za: družine, mladino, knjižne molje

 

Plaža za gibalno ovirane


Edino kopališče na slovenski obali, ki je prilagojeno ljudem z omejenimi gibalnimi sposobnostmi in ljudem s posebnimi potrebami. Urejen vstop v morje, bazeni in prilagojeno okolje nudijo kopališko izkušnjo predvsem tistim, ki jim je kopanje na običajnih kopališčih nedosegljivo.

Dostop do kopališča je mogoč z avtomobilom, parkirišče je v neposredni bližini.

 

Pasja plaža


Pasji skrbniki vsako poletje zaman iščejo kotiček obale, kjer se lahko njihovi štirinožci namočijo v morju, ne da bi ob tem motili kopalce. Tak prostor na slovenski obali nudi le Izola, ki je psom namenila plažo ob nekdanji tovarni Delamaris. Na plaži je postavljena pipa s svežo vodo in pergola za senco.

Najbližje parkirišče se nahaja v bližini nekdanje tovarne Delamaris in je oddaljeno 10 minut hoje.

Primerno za: pse in njihove skrbnike

 

Plaža med Izolo in Koprom


Izolo je s Koprom nekdaj povezovala cesta, danes pa je skoraj 4 km dolgo območje namenjeno izključno sprehajalcem, kolesarjem, drugim rekreativcem in seveda kopalcem. V nastajanju je najdaljša plaža slovenske Istre, kjer lahko že danes uživate v sončnih zahodih brez brnenja avtomobilov. Poleg tega pa s seboj nosi pomembno zgodbo preteklosti. Ravno med Izolo in Koprom je namreč med 2. svetovno vojno potonila takrat največja italijanska čezoceanska potniška ladja – legendarni Rex. Vzdolž območja so označeni tudi deli, kjer se lahko kopamo s štirinožnimi prijatelji.

Dostop do kopališča je mogoč z avtomobilom, parkirišče je v neposredni bližini, zraven Merkurja in Eurospina.

Primerno za: rekreativce, ljubitelje narave, pse in njihove skrbnike

 

 

 

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.