Poglej me v oči

Datum: 12. januar, 2019 - 2. februar, 2019
Lokacija: Plac Izolanov

Pasje oči. Oči, ki razkrivajo. Razkrivajo, kdo si, kdo smo … Domiseln naslov fotografske razstave mlade postojnske fotografinje Tee Nagode vabi ljubitelje dobre fotografije in predvsem ljubiteljev živali na otvoritev razstave v Izoli, ki bo 12. januarja ob 11h v Placu Izolanov. 

Tea Nagode nam s svojimi fotografijami pripoveduje pravo zgodbo skrbno izbranih štirinožcev, saj je vsaka slika pospremljena z iskrivim zapisom o portretirancu ali portretiranki.

Nagodetova, podiplomska študentka varnostnih ved, je pri svojem fotografskem delu sledila srcu. Združila je tisto, kar ima najraje: ljubezen do fotografije in do psov. In začela. Seveda ob močni podpori staršev. Njene fotografije nastajajo v fotografskem studiu v središču Postojne, kamor pridejo ljudje s svojimi štirinožnimi prijatelji z vseh koncev Slovenije.

Fotografiranje psov ni preprosto opravilo. Žival seveda ne ve, zakaj je prišla v studio, običajno radovedno ovohava fotografski objektiv, kot nalašč noče ubogati sicer znanih ukazov, nekaterih niti priboljški ne zanimajo …  Eno fotografiranje lahko traja od pol pa celo do dve uri, pojasnjuje mlada fotografinja, ki pa »svojih modelov« v nič ne sili.

»Poglej me v oči« je Teina prva fotografska razstava. Kot pravi, je na spletu zasledila psa s čudovitimi modrimi očmi in takrat jo je prešinilo … Na poziv lastnikom psov z nenavadnimi očmi prek Facebook-a se je odzvalo kar 300 ljudi iz vse Slovenije. Težko je izbrala samo nekatere med njimi …

Na razstavi, na kateri so dobrodošli tudi psi, bo fotografinja zbirala tudi dobrodelne prispevke – hrano, odeje, posodice in finančna sredstva – ki jih bo v celoti podarila Društvu za dobrobit živali Izola.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.