Poletni glasbeni večeri vabijo

Toplo vreme nam je pričaralo poletje že pred uradnim pričetkom. Vonju morja, petju škržatov in sončnim žarkom, pa se pridružujejo še večeri polni glasbe, kulture in izolskih okusov.  

V soboto, 7. julija, nam bo na Manziolijevem trgu s svojim šarmantnim glasom zapel Boris Cavazza, ki se mu bodo pridružila še druga zveneča glasbena imena. V petek, 13. julija, se bo na istem trgu odvila proslava ob prazniku Občine Izola. Zaigrali bodo 3 Big Band Orchestra z gosti. Ob zaključku Poletne glasbene akademije, na kateri se urijo mladi glasbeni talenti, se bo naslednji dan odvil koncert v Manziolijevi palači. Veselo bo tudi na Placu pod Belvederjem, kjer bodo na isti večer nastopili Pizza Connection – zasedba, ki preigrava italijanski rock in popa.

Zborovsko petje bo predramilo Izolo v parku Pietro Coppo, kjer bo ob nedeljah zvečer potekal cikel koncertov Pojemo za vse ljudi. V sklopu folklornega festivala Izolafolk nas bodo 14. julija obiskali A KUD KOLO, 28. julija pa folklorna skupina iz Lendave. Na Ljubljanski ulici, »Largu pri špini«, bo v nekoliko intimnejši atmosferi pestro vsak četrtek zvečer vse poletje. Tu se bodo zvrstili glasbeni nastopi različnih glasbenih izvajalcev. V soboto, 21. julija, pa se na Manziolijevem trgu obeta (Po)Letni koncert MoPZ Izola.

Festival avtorske glasbe Izola Mjuzik Fest bo letos potekal že sedmo leto zapored in je nagnjen k alternativi ter glasbenim ustvarjalcem, ki razvijajo lastno glasbeno avtorsko pot. Tokrat bo potekal na Placu pod Belvederjem v petek, 20. in soboto, 21. julija. Ethno HistEria World Orchestra nas bodo obiskali v ponedeljek, 23. julija; vabljeni na nepozabno etno doživetje na Manziolijev trg. Cikel treh koncertov Isola Music Festival pa se bo na istem trgu tradicionalno odvil v torek, 24., četrtek, 26. in petek, 27. julija. Letos bodo nastopili Folklub, Ilaria Graziano & Francesco Forni in Tinkara Kovač z bendom.

Poletni večeri vabijo na trge, v parke in na druga prizorišča.

V arheološkem parku v Simonovem zalivu čez poletje pripravljajo različne delavnice, vsak torek pa bo potekala vadba joge. Na turistično-informacijskem centru si ljubitelji morskih doživetij lahko sposodite sup desko in se odpravite na odkrivanje izolskih plaž.

Lokalne pridelke istrskih kmetov lahko vsako sredo in soboto dopoldne kupite na domači tržnici Ruba sz moje njive.

Avgusta se veselimo največje izolske fešte – Ribiškega praznika. Odvil se bo že 5. Anime fest, okušali bomo šalšo in baziliko ter se prepuščali bluz & rock ritmom. Več o avgustovskem dogajanju v kratkem.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.