Poletno dogajanje se nadaljuje v september

V torek, 4. septembra, bodo v soju glasbe zaživeli izolski volti. Na drugem večeru sklopa akustičnih koncertov bo nastopila zasedba Luka Zavišič trio. V soboto, 8. septembra, v Izolo prihajajo Divanha – šestčlanska zasedba s tradicionalno glasbo Bosne in Hercegovine, ki bo navdušila z glasbeno melanholično senzibilnostjo izvirnega sevdaha. V tango ritmih bomo na Manziolijevem trgu plesali v nedeljo, 9. septembra, skupaj s skupino Miseria Deluxe. V letni kino Arrigoni pa se 14. septembra vračajo A tribute to the Beatles. Cel september bodo potekali tudi četrtkovi poletni glasbeni večeri Pri špini.

Svetlobna gverila na morju

Kmalu se v Izoli pričenja prav poseben umetniški festival – Festival Svetlobna gverila, ki se letos prvič odpravlja na morje. Potujoča festivalska edicija, naslovljena RE:Akcija, bo od 7. do 29. septembra naše mesto osvetlila s serijo svetlobnih postavitev slovenskih in tujih umetnikov, s pomočjo katerih se bo mestno središče spremenilo v domišljijski prostor, poln vizualnih pripovedi. Ob boku starejših del, ki so bila ustvarjena za prejšnje edicije festivala v Ljubljani, si boste v Izoli lahko ogledali še vrsto novih produkcij, ki so jih ustvarili lokalni umetniki. Festival se pričenja v petek, 7. septembra, z otvoritvijo na Manziolijevem trgu ob 20.30, ki mu bo sledil sprehod po mestu in obisk vseh vizualnih instalacij.

 Celoten program si lahko ogledate tukaj. Letaki z zemljevidom so na voljo na izolskem turistično-informacijskem centru na Sončnem nabrežju 4.

Tudi v jeseni bo dišalo po izolskih okusih

V Izoli skozi vse leto diši po tipičnih okusih morja, istrske zemlje in posebnih dobrotah, ki jih ponujajo naši gostinci. Vedno več pa je tudi kulinarično obarvanih dogodkov, ki jih ne bo manjkalo niti v prihajajočih mesecih.

Na prvo septembrsko soboto nas čaka Bazilikijada, ki se bo odvila na Ljubljanski ulici. 15. septembra se veselimo Čiliade – festivala čilija in čokolade, ki bo v Izolo ponovno prinesel pester nabor ponudnikov pekočih omak, namazov, olj in številnih drugih kakovostnih izdelkov iz čilija, v pripravi pekočih dobrot pa se bodo znova pomerili amaterski kuharji. Letošnja novost festivala je čokolada, ki bo predstavljala pomemben del ponudbe.

Praznovanje izolske legende o beli golobici bo letos popestrila Fešta bobičev. V nedeljo, 21. oktobra, bomo v Izoli tekmovali v pripravi najboljše istrske mineštre – bobičev. Kuhanje bo spremljal pester spremljevalni kulturni program in pa veslaške regate.

Od 20. oktobra dalje bodo Izoli dva tedna potekali Dnevi domačih školjk. Gre za podobno akcijo kot so Dnevi domačih pedočev, ki jo organizira Turistično združenje Izola in ki združuje lokalne gostince.

Pridelke lokalnih kmetov lahko še do konca septembra vsako sredo in soboto kupite na tržnici Ruba sz moje njive.

Čas po poletju je idealen za rekreacijo

Šport je poleg okusov sestavni del izolskega celoletnega dogajanja. Ugodna klima k nam pripelje rekreativce iz vseh koncev Slovenije in tujine, ki jih privabljajo tudi različne športno-rekreativne prireditve. Teh ne bo manjkalo tudi to jesen.

V nedeljo, 23. septembra, bodo istrske občine prvič gostile triatlon prestižne serije Ironman. Ekstremno športna prireditev, ki združuje plavanje, kolesarjenje in tek, so organizatorji poimenovali I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria. Start in cilj letošnje premierne preizkušnje bosta v Kopru, triatlonci pa se bodo v zaključnem tekaškem delu »ustavili« tudi v Izoli.

Navijali bomo lahko tudi na kolesarskem maratonu, saj bo Izola na prvi oktobrski vikend gostila Istrski kolesarski maraton – največji rekreativni kolesarski dogodek v Istri. Pestro dogajanje se bo pričelo že v soboto, s kolesarskim festivalom, kolesarskim poligonom za otroke, družinskim kolesarskim izletom in rekreativnim kronometrom za veliko nagrado Istre, vrhunec dogajanja pa predstavljata nedeljski maraton, s tekmovanjem za kralja in kraljico Boršta, in vedno bolje obiskan brezplačen mini maraton, namenjen najmlajšim.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.