Preživite zimske počitnice ob morju v Izoli

Zimske počitnice so čas, ko se večina staršev z otroci odpravi na sneg; smučanje, bordanje in sankanje. Če se želite izogniti gneči na smučiščih in si želite proste dni preživeti s soncem in pogledom na morje, potem vam priporočamo počitnikovanje v Izoli.

Zima ni samo čas za snežne dogodivščine, počitnice lahko aktivno preživite tudi v slovenski Istri.

Zaradi ugodne klime lahko v izolski naravi uživate v športnih aktivnostih tudi pozimi. Priporočamo, da se peš ali s kolesom odpravite po okoliških gričih in vaseh, kjer so speljane številne urejene poti, ki vas do zaledja peljejo ob morju, skozi vinograde in oljčne nasade. Lahko pa se z rolerji odpravite po obalni cesti do sosednjega Kopra in nazaj. Za daljše izlete ne bo razočarala znamenita Parenzana, prelepe poglede na odprto morje pa ponuja Krajinski park Strunjan.

Vsi željni spoznavanja kulturne dediščine, se lahko odpravite na sprehod po mestu in raziskovanje zgodovinskih znamenitosti. Dediščina povezana z morjem je v Izoli prisotna skoraj na vsakem koraku. Če jo želite pobližje spoznati, nas obiščite na Turistično-informacijskem centru (Sončno nabrežje 4) in si vzemite eno od brošur, ki vas bodo popeljale na pot spoznavanja morskih skrivnosti. Pot vas vodi vse do muzeja Izolanehiše morja, kjer lahko odkrivate zgodovino Izole. Prav tako lahko preizkusite 3D VR očala, ki vas popeljejo v virtualno resničnost, otroci pa se lahko preizkusijo v lovu na ribe z ribičem Bepijem. V prenovljenem prvem nadstropju vas pogled v preteklost popelje najprej v sobo Pietra Coppa, spoznate lahko vse pomembne izolske športnike, ter se skozi »tunel Parenzane« odpeljete proti Izoli. Ko se naučite vsega o nekdanji ozkotirni želenici Parenzani, se premaknete še v osrednji prostor, kjer je predstavljena zgodovina ribištva in ribje-predelovalne industrije. Namig: Otrokom bo gotovo všeč prava ribiška kabina.

Morje lahko spoznavate tudi na krožnikih. Obiščite katero izmed mnogih restavracij in gostiln v Izoli in si privoščite kakšno od zdravih morskih rib, kot so npr. sardine in sardele. Te so namreč bogate z vitaminom D in omega 3 maščobami. V večernem času se lahko odločite za plavanje v urejenih notranjih bazenih ali pa sproščanje v enem od wellness & spa centrov. Priporočamo tudi ogled kakšnega dobrega filma v Art Kinu Odeon. Tudi sicer pa se v času počitnic v Izoli obeta kar nekaj dogodkov; med drugim se bo odvila kolesarska dirka Velika nagrada slovenske Istre.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.