Pridobljena sredstva za projekt Izola Digital

Pred glavno poletno sezono se je TZI uspešno prijavil na Javni razpis za sofinanciranje razvoja in promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji, ki so ga objavili na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). Vrednost razpisa znaša 100.000 eur, od česar 70 % financira MGRT, preostali del pa zagotovi TZI. Sredstva so namenjena izključno digitalni promociji destinacije.

Vsebina prijavljenega projekta se navezuje predvsem na razvoj in promocijo pod-produktov, ki izhajajo iz za Izolo značilnih produktov (sonce in morje, gastronomija, zdravje in dobro počutje, poslovna srečanja & dogodki). Fokus je predvsem na promociji izolskih okusov, nadgradnjo aktivnosti v sklopu projekta Kilometer nič, doživetij v naravi in na morju ter edinstvenih izolskih plažah. Prav tako se v sklopu prijavljenega projekta načrtuje sodelovanje z influencerji in nadgradnja digitalnega oglaševanja. Zahteva projekta je tudi oglaševanje na novih, potencialnih tujih trgih.

Namen razpisa je okrepiti digitalno promocijo posameznih destinacij, ki v Sloveniji zaostaja za krovno promocijo, ki jo izvaja STO na nacionalni ravni. Slovenska turistična organizacija (STO) je v zadnjih dveh letih namreč močno okrepila digitalno promocijo Slovenije na tujih trgih, da pa bi bila promocija slovenskega turizma resnično uspešna, se morajo vanjo s svojo ponudbo smiselno vklopiti slovenske vodilne turistične destinacije (definirane v Strategiji trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021), kamor spada tudi Izola.

Aktivnosti projekta so se deloma že izvedle tekom letošnjega leta, večina pa bo izpeljana v letu 2019.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.