Ta vikend v Izoli Velika nagrada slovenske Istre

Kolesarsko dirko, ki poteka na 156,5 km dolgi trasi, že od leta 2014 organizira Kolesarska zveza Slovenije. Štart in cilj prireditve bosta tudi letos v Izoli, v Cankarjevem drevoredu, tekmovalci pa se bodo odpeljali v smeri proti ladjedelnici. Konkurenca na šesti izvedbi VN Slovenske Istre v Izoli bo zelo močna. Prijavljenih je 21 ekip iz bližnje okolice Slovenije, pa tudi iz Irske in Nemčije. Na štartni listi je tudi italijanska ekipa Neri Sottoli, ki je zaenkrat najmočnejše ime na štartni listi slovenskega uvoda v kolesarsko sezono.

V času kolesarske dirke 6. Velika nagrada Slovenske Istre, ki se bo odvila v nedeljo, 24. februarja 2019, bo za ves promet ZAPRT Cankarjev drevored v Izoli, v časovnih terminih od: 8.00-12.20, 12.45-13.00, 13.30-13.50 in 14.20-17.00, z vmesno sprostitvijo prometa za lokalni promet in avtobuse.

Izola med zimskimi počitnicami dobro zasedena

Kljub temu, da zimske počitnice v Sloveniji v glavnem preživljamo na snegu, pa v Izoli vseeno beležimo kar nekaj obiska tudi v tem času. Hotelska zasedenost med zimskimi počitnicami je tako povprečno 75 %. Prevladujejo domači gostje.

Našim gostom priporočamo, da se peš ali s kolesom odpravijo po okoliških gričih ter vaseh, kjer so speljane številne urejene poti, ki jih do zaledja peljejo ob morju, skozi vinograde ali oljčne nasade. S kolesom ali z rolerji se lahko odpravijo po obalni cesti do sosednjega Kopra in nazaj. Za daljše izlete ne bo razočarala znamenita Parenzana, prelepe poglede na odprto morje pa ponuja Krajinski park Strunjan.

Vsi željni spoznavanja kulturne dediščine, se lahko odpravijo na sprehod po mestu in raziskovanje izolskih znamenitosti. Dediščina povezana z morjem je v Izoli prisotna skoraj na vsakem koraku. V času zimskih počitnic (v obdobju med 18.2. in 1.3.) je izolska zakladnica dediščine, Izolana – hiša morja, odprta vsak dan (razen ob torkih in četrtkih), med 14. in 18. uro. Z novim letom sicer za vstop v muzej zaračunavamo vstopnino: ta znaša 3 ure za odrasle in 2 eur za otroke (od 7 do 18 let) in upokojence ter študente. Za mlajše od 7 let je vstop v muzej brezplačen.

Morje lahko gostje pobližje spoznavajo tudi na krožnikih: svetujemo jim obisk katere od restavracij oz. gostiln, kjer si lahko privoščijo npr. sardine in sardele. Te so namreč bogate z vitaminom D in omega 3 maščobami. V večernem času se lahko odločijo za plavanje v urejenih notranjih bazenih ali pa sproščanje v katerem od wellness & spa centrov.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.