V Izoli dobra napoved za božično-novoletne praznike

Novembra 14 % več opravljenih nočitev

Prvi podatki za mesec november ponovno pričajo o rasti, ki jo letos v Izoli beležimo prav v vseh mesecih. Obiskalo nas je 4.566 gostov, ki so skupaj opravili 17.432 nočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 13 % povečanje števila gostov in 14 % povečanje opravljenih nočitev. V novembru nas je tako obiskalo 77 % domačih gostov, saj so se v začetku meseca odvile krompirjeve počitnice, sledijo jim Italijani (7 %), Avstrijci (5 %) in Nemci (2 %).

Dobra napoved za božično-novoletne praznike

Hotel Delfin je polno zaseden tako za božič kot novo leto, ko pripravljajo tradicionalno silvestrovanje z Ansamblom Delfin. Nekaj miz za zunanje goste je še prostih. Iz hotelov Bernardin, ki upravljajo s hoteli San Simon v Izoli, so sporočili: »Zasedenost hotelov družbe Hoteli Bernardin d.d. bo med božični prazniki predvidoma 80 %  v hotelih, ki v tem obdobju obratujejo, 100 % pa bo zasedenost v vseh hotelih med novoletnimi prazniki (29.12.2018 -1.1.2019).« Silvestrovanje bo pri njih potekalo na 5 lokacijah; v hotelih bo silvestrovalo cca. 1.380 gostov, ki bodo uživali predvsem v dobri hrani in glasbenem programu. »V prihajajoče leto bodo gostje vstopili z glasbenimi skupinami Nightlife, Rockfeller, Magnolia, ter  Primorskimi fanti.  Praznično bo obarvan tudi animacijski program, saj bo poleg božično-novoletne tržnice možno tudi kopanje ob soju sveč in penini, večerja z istrskimi zvoki Rudija Bučarja, koncert z Lucienne Lončina, božični godalni koncert s skupino Ad Libitum ter božični vokalni koncert s Klapo Lungomare. Otroci bodo deležni božičnih ustvarjalnih in kuharskih delavnic, plesnega rajanja z risanimi junaki ter obiska Božička,« so še povedali.

Na Belvederju (Belvedere Vile in Cliff) imajo od 24.12 do 28.12. še dovolj prostih kapacitet, za novo leto bo hotel Cliff polno zaseden, trenutno pa je nekaj sob v vilah za silvestrovo še prostih. »Predvidena zasedenost v obdobju od 24.12. do 2.1.2019 je cca. 30% višja v primerjavi z enakim obdobjem lani,« so še sporočili. V hotelu Marina imajo trenutno še kar nekaj prostih sob, večino rezervacij navadno beležijo »last minute«; je pa zasedenost za novo leto okoli 75 %. Restavracija hotela Marina je za silvestrovanje sicer že polno zasedena. Goste bodo v tem hotelu razveselile tudi čisto nove postelje, ki so jih nabavili prav vtem tednu.

Največ gostov, ki bodo Izolo obiskali konec leta je domačih, sledijo jim avstrijski in italijanski gostje. Vsem, ki bi radi preživeli nepozaben vstop v novo leto v našem mediteranskem mestecu, svetujemo, da pohitijo z rezervacijo.

Veseli december v Izoli

Letošnji božično-novoletni program se bo odvil na lokaciji Lonke. Od 24. decembra pa do konca leta bo od 10. ure na Lonki potekal božično-novoletni sejem s ponudbo domačih izdelkov, vsak dan do 19. ure, razen 29. in 31. decembra, ko bodo sejemske stojnice odprte pozno v noč. Na Lonki se obeta tudi pester glasbeni in otroški program. Božiček se bo tudi letos 24. decembra s kočijo popeljal po vseh krajih izolskega podeželja z odhodom ob 17.15 s Šareda in prihodom na Medoše okoli 19. ure. Od 26. do 28. decembra pa bo Ljubljansko ulico preplavila Decembrska zmrzal.

Silvestrovanje in obisk Dedka Mraza

Predzadnji dan v letu nas bo na Lonki ob 16.30 obiskal dedek Mraz skupaj s pravljičnimi junaki. Sledil bo nastop domačih glasbenih skupin Tempera bend in DRILL ter skupine Sottomayor. Na Lonki se bo odvilo tudi silvestrovanje, na katerem bosta za zabavo poskrbeli skupini Stino in Ne me jugat.

Priporočamo obisk izolskega muzeja Izolane – hiše morja, kjer lahko obiskovalci odkrivajo zgodovino mesta in se pobližje spoznajo z dediščino povezano z morjem. Prav tako lahko s 3D VR očali »poletijo« nad Izolo ter prisluhnejo zgodbam mesta in podeželja. Najmlajši pa se lahko preizkusijo v ribarjenju – v muzeju je namreč postavljena tudi interaktivna video igrica Lovimo z Bepijem. Muzej bo od 26. decembra naprej odprt vsak dan med 12. in 18. uro, vstop pa je brezplačen.

Že ta vikend pa bo v Izoli pestro. Jutri bo med 10. in 16. uro potekala izmenjava igrač na Manziolijevem trgu. V soboto pa obiskovalce vabimo na proslavo ob prazniku samostojnosti in enotnosti, kjer nam bodo tradicionalno zaigrali člani Pihalnega orkestra Izola. Koncert se bo odvil v večnamenski telovadnici Livade ob 19. uri.

Več o decembrskem božično-novoletnem programu v rubriki Dogodki: www.visitizola.com

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.