V Izolo na kavo z razgledom

Kultura kave je v slovenski Istri zaradi vpliva sosednje Italije zelo razvita. Ljubitelji dobre kave, pa tudi čajev, boste v Izoli  ob obredu pitja tega tradicionalnega poživila, uživali še v pogledu na širno morje, mestne trge ali pa barvite zgradbe uličic mestnega jedra. Nepozaben razgled in sprostitev ob pitju kave sta v Izoli zagotovljena v vseh letnih časih.

Kava ob morju s pogledom na Alpe

Razgled na izolskem svetilniku – točki, kjer se ob lepem vremenu odpre pogled na zasnežene Alpe, se vam bo zagotovo vtisnil v spomin. Tu lahko v kavi uživate v Restavraciji in lounge baru Svetilnik, kjer poleg kave sicer ponujajo tudi raznolike jedi (od pic, do testenin in mesnih dobrot). Svetilnik je tudi idealen prostor za opazovanje sončnega zahoda – zakaj si ga ne bi privoščili s kozarcem vina v roki?

 

Pogled na izolsko marino in strunjanski naravni park vas bo očaral v baru Bariera, na mestni promenadi, vzdolž katere se zvrsti še nekaj restavracij in pa Café d’Isola. Promenado v Izoli sicer imenujemo Sončno nabrežje, in to ne brez razloga. Sončni žarki vas bodo tu greli tudi v zimskem času.

Intimno vzdušje na Manziolijevem trgu

Če imate raje intimnejše vzdušje z mediteranskim pridihom, boste navdušeni nad Manzioli Wine barom. Lokal, ki je odprt vse dni v letu, ponuja pa izjemno široko ponudbo: od kav do različnih vin (ponujajo jih preko sto), rumov in prigrizkov. Predvsem v poletnem času se na istoimenskem trgu odvije tudi več koncertov in drugih kulturnih in gastronomskih dogodkov.

Kava je neke vrste ritual; tistih pet minut zjutraj ali popoldne, ki si jih vzameš »samo zase«. Je tudi čas, da si nabereš energije za začetek česa novega. Ob kavi pa se pogosto tudi povezujemo z ljudmi, še posebej z našimi prijatelji.

Na kavo v srce mestnega jedra

Tudi Caffe Alle Porte na stičišču Ljubljanske, Koprske in Ulice ob vratih, ponuja prijetno zatočišče z razgledom na ljubke srednjeveške izolske ulice. Nahaja se namreč sredi mestnega jedra in v neposredni bližini tržnice. Če pa si zaželite pogleda na znan izolski park Pietro Coppo, ki je lep v vseh letnih časih, vam priporočamo kavo v kavarni Diana.

Kava z najlepšim pogledom na Izolo

Enega najlepših razgledov na Izolo pa ponuja Restavracija Kamin na Belvederju, ki se ponaša s prostorno teraso s pogledom na mesto in Tržaški zaliv. Ob pitju kave vam bodo zagotovo zadišale še jedi iz kuhinje, saj se restavracija ponaša z odlično kulinarično ponudbo. Kdo ve, morda vas vonj tako premami, da obisk podaljšate vse do kosila.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.