Koncert: V spomin Enzu Hrovatinu

Kategorija
2/12/23

Lokacija: Kulturni dom Izola

Ura: 20:00

Vstopnine ni

2. decembra 2023  ob 20. uri se bodo v Kulturnem domu Izola s koncertom poklonili Enzotu Hrovatinu, pevcu in kitaristu skupine Faraoni. Bil je avtor in izvajalec zimzelenih glasbenih uspešnic, kot so Mi ljudje smo kot morje, Ti znaš, Solinar, Ne bom pozabil na stare čase, Tu je moj dom in Peškador. Skupini Faraoni se je pridružil leta 1983.  V letu 2012 je priljubljeni primorski glasbenik slavil kar dvakrat, in sicer na MMS s skladbo Nostalgico Ritmo, ki je prejela kar dve nagradi od strokovne žirije – za najboljšo skladbo in za priredbo, ter v Mariboru na festivalu Ritem duha – osvojil je prvo nagrado s skladbo Jezus vate zaupam. Poleg tega je kot avtor oziroma izvajalec v Bujah sodeloval na prvem festivalu narečnih pesmi s skladbo Quatro Oci, Quatro Rece E Due Cuori.

Na odru se nam bodo pridružili glasbeniki, ki so z Enzom sodelovali na različne načine in se mu poklonili skozi glasbene vode. To so:

Kompanija Izolana,
Drago Mislej Mef,
Rudi Bučar,
Gregor Ravnik,
Martina Feri,
Manica Smrdelj,
Stevo Vujić,

Matej Barič,
Andrej Pirjevec ter

Lean Kozlar Luigi.

 

Vstop je prost, vendar vseeno organizatorji pozivajo, da svoje brezplačne vstopnice prevzamete na pred prodajnih mestih (Galerija Alga in Art kino Odeon) v času uradnih ur. Obenem se na osebo lahko prevzame 2 vstopnic. 

 

V klubskem prostoru Kulturnega doma Izola bo pred in po koncertu na voljo tudi ogled razstave s fotografijami Enza iz časa njegove celotne kariere.

 

 

Več informacij

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov