Mednarodni filmski festival: Kino otok - Isola Cinema

Kategorija
5-9/06/24

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema od leta 2004 dalje raziskuje filmsko umetnost in odkriva raznovrstne filmske izraze v družbi filmskih ustvarjalcev in občinstva vseh generacij, letos pa praznuje že 20. jubilej. V središče programa postavljamo svetovni, evropski in slovenski avtorski film, ki ga obenem razumemo kot umetnost in kot vpliven medij, ki zrcali družbo, kulturo in življenje nasploh. Festival si prizadeva postavljati ključna vprašanja o in ob filmski umetnosti, brez vsiljevanja odgovorov nanje, temveč s spodbujanjem poglobljenega dialoga in kritične refleksije.

Glavnina 20. izdaje kinootoškega dogajanja se bo med 5. in 9. junijem 2024 zgodila v Izoli, projekcije in srečanja s filmskimi ustvarjalci pa bodo v maju in juniju 2024 potekale tudi v Slovenski kinoteki in Kinodvoru v Ljubljani ter v art kinematografih v Cerknici, Idriji, Sežani in Tolminu.

  1. Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema je:

vznemirljiv filmski program pod zvezdami v Letnem kinu Arrigoni in Letnem kinu Manzioli ter v zavetju Art kina Odeon in Kulturnega doma, izbor kratkih filmov neodvisnih vzhajajočih avtorjev v sproščenem vzdušju Videa na plaži, Podmornica – program filmov in dejavnosti za otroke, mlade in družine, PRO OTOK – program za filmske profesionalce in vse druge, ki jih zanima pot filma od ideje do platna in naprej, festivalski utrip na izolskih ulicah in utrip umetnosti v izolskih galerijah ter večerni glasbeni program na plaži Svetilnik, program izbranih festivalskih filmov v Ljubljani, Cerknici, Idriji, Sežani in Tolmin, prva filmska ‘Prireditev z manj odpadki’ v Sloveniji!

Povezava do programske knjižice festivala: TUKAJ

Povezava do programske zgibanke Letni kino Arrigoni: TUKAJ

Povezava do programske knjižice Podmornice: TUKAJ

Več informacij

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov