Odkrijte 10 izolskih višt

Kategorija

Izolske vište so razgledne točke, ki vam bodo odvzele sapo ter vam omogočile, da si sami ali s svojimi najbližjimi ustvarite nepozabne fotografije Izole, ki vam bodo Izolo vtisnile v prav čaroben spomin. Večina višt ob lepem vremenu ponuja pogled na Izolo v objemu prekrasnih alpskih gora, med katerimi se skriva tudi naš najvišji Triglav. Da o pravljičnih sončnih zahodih sploh ne govorimo …

1. S kolesom po izolskem zaledju

Odkolesarite vse do razgledne točke #VištaParenzana, kjer boste ob pomirjujočem pogledu na Izolo v zavetju njiv in vrtov odkrili neizogibno povezanost mesta z naravo. Tu pa tam lahko slišite zakikirikati kakšnega petelina, poleti pa vas bo spremljal tudi vonj svežih fig.

Če imate kosmatega prijatelja, vam okolica vište ponuja prav posebno zanimivost – izolski pasji park, zelenico, na kateri lahko mirno in brezskrbno uživate s svojim psom. Rekreativno razpoloženim je v bližini na voljo tudi fitnes na prostem, kjer se lahko razgibate in obudite svojo energijo za odkrivanje naravnih skrivnosti.

Kolesarje Pot zdravja in prijateljstva vabi naprej skozi predor Šalet, med sadovnjaki in vinogradi vse do Strunjana in dalje. Na poti se okrepčajte z dobrotami lokalnih kmetov, ki so vam sicer na voljo na domači tržnici Ruba sz moje njive.

2. Na kavo z razgledom

To je prav gotovo eden najlepših pogledov na Izolo. Tik ob restavraciji Kamin vas bodo iz prostorne terase omamljale odlične vonjave mediteranske in istrske kulinarike. Na razgledni točki #BelvederskaVišta se boste ob pogledu na mesto in Tržaški zaliv na 100 m nadmorske višine počutili naravnost kraljevsko. Selfie bo vrhunski!

V restavraciji Kamin si lahko privoščite odlično pojedino ali pa le uživate ob kavi s čudovitim razgledom. V bližini se nahaja hotelski kompleks Belvedere, kjer se lahko sprostite v čarobnih savnah ali se okopate v velikem zunanjem bazenu.

3. Pot spoznavanja krajinskega parka v Strunjanu

Pohodniško razposajeni se napotite še v smeri tematske pohodne poti nad strunjanskim klifom, vse do razgledne točke #VištaBeleSkale s pogledom na plažo Bele skale in Izolo. To je več kot odlična točka za večerni sprehod ali meditacijo v soju pravljičnega sončnega zahoda.

4. Osvežitev v morskem raju po vaši želji

Turistični vlakec vas pripelje vse do Belvederja, kjer se sprehodite do kopališča pod Belvederjem. Tam najdete tudi razgledno točko #VištaPodbelvo s pogledom na izolsko marino, ki vas bo povsem navdušila. Le par korakov stran je tudi peščena plaža San Simon, kjer si v arheološkem parku lahko ogledate ostanke rimske vile.

Ste na odlični lokaciji, da si izberete morski raj po vaši želji …

5. Najbolj priljubljena panoramska razgledna točka

Po cesti se spustite le malo nižje in obiščite razgledno točko #IzolskaVišta, ki vam ponuja veličasten panoramski pogled na Izolo in celoten Tržaški zaliv, odličen kraj za fotografe, ki si radi vzamejo čas za opazovanje. Izola bo na tem mestu zablestela v vsej svoji veličini in odprtosti proti morju.

6. Razgled z devetindevetdesete stopnice

Vzpon na devetindevetdeseto stopnico 39 m visokega zvonika cerkve sv. Mavra vam obljublja čudovito zračno perspektivo na stare hiše izolskega mestnega jedra. Z razgledne točke #VištaZvonik lahko v ozadju občudujete pogled na izolsko marino, izolski pomol pa usmerja pogled proti mogočnim strunjanskim klifom. Zvonik je tudi odlična izhodišča točka za spoznavanje izolskih kulturnih znamenitosti.

7. Sprehod ob izolskem pristanišču

Na sprehodu po Sončnem nabrežju se ustavite na razgledni točki #SončnaVišta ter občudujte mesto v senci pristanišča. Morda vam bo pogled na ladje zbudil željo po odkrivanju izolskih morskih skrivnosti v Hiši morja – Izolani, kjer se skriva tudi zaklad, ki že nestrpno čaka, da ga odkrijejo mali muzejski detektivi

8. Na sanjski plaži s pogledom na Alpe

Razgledna točka #VištaSvetilnik se vam bo zagotovo vtisnila v spomin. Ob lepem vremenu se za svetilnikom odpre pogled na zasnežene Alpe, njihova lepota pa prav na tem mestu pride še posebej do izraza. Na najbolj slikoviti izolski plaži Svetilnik doživite nepozaben razgled – vse od strunjanskega Mesečevega zaliva, Trsta, Debelega rtiča pa do Kopra.

9. V srcu izolskega podeželja

Le nekaj kilometrov iz mesta in že ste v povsem umirjenem, naravnem ambientu. Prikupna istrska vasica Korte predstavlja pravi biser izolskega podeželja. Razgledna točka #IstrskaVišta ponuja očarljiv pogled na vasico objeto v sproščujoče mediteransko zelenje z obilico vinogradov in oljčnih nasadov. Pridite in začutite lepoto slovenske Istre.

Korte bodo vsi gurmani izkusili kot pravi istrski raj. Izbirate lahko kar med tremi odličnimi restavracijami, in sicer so na voljo gostilna Korte in pa Hiša Torkla.

Istrske dobrote vas bodo popeljale na gurmansko popotovanje, ki se vam bo za vedno vtisnilo v spomin.

10. Od Izole do Kopra

Z vetrom v laseh in soncem nad vami si privoščite kolesarski izlet s čudovitim pogledom na morje po priljubljeni rekreativni obalni poti med Izolo in Koprom. Ne pozabite se ustaviti še na razgledni točki #ObalnaVišta in si ustvariti nepozaben selfie. Ob poti obiščite tudi ostanke rimskega pristanišča in potopljeno ladjo Rex.

Sprehod po pohodnih izolskih poteh vas pripelje prav do vseh izolskih višt:
Krajša pot na hrib do #SončnaVišta, Dolga pot na hrib pa vse do #VištaPodbelvo,#BelvederskaVišta, #IzolskaVišta in #ObalnaVišta.
Pot po soncu je le za hipec oddaljena od #IstrskaVišta, Strunjanska dolina pa odkriva čudovite razglede #VištaBeleskale ter #VištaParenzana. Do #VištaSvetilnik in #VištaZvonik pa vas bo ponesel že samo lahkoten sprehod po mestu.


Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov