Državni prvak v peki pic prihaja iz izolske picerije Casa della Pizza

21/02/23
Kategorija

V četrtek, 16. februarja 2023 je na Gospodarskem razstavišču, v okviru sejma GAST - Sejmi okusov, potekalo državno prvenstvo Naj picopek Slovenije 2023. Na desetem tekmovanju slovenskih picopekov se je pomerilo 17 tekmovalcev, ki jih je z budnim očesom ocenjevala 4 članska komisija.

Zmago je osvojil Igor Volk (Casa della Pizza, Izola), ki je izbrano komisijo prepričal z ravno pravšnjo težo testa in nadeva na pici, piko na i pa je postavilo njegovo široko znanje o pripravi testa. 

Državni prvak v peki pic Igor Volk je vodja in poslovni partner znane picerije v Izoli – Casa della Pizza – Moby Dick. Picerija se nahaja tik ob Dantejevi ulici, ki pelje čez mesto v izolsko Marino. Tu z lastnikom picerije Matjažem Antolovičem s katerim je poslovni partner že več let, ustvarja »gourme« pice. Igor nam pove, da so njihove pice zelo lahke, saj ne vsebujejo kvasa temveč kvasni nastavek »lievito madre«, zato so tudi lahko prebavljive in po njih nisi žejen.

Za zmagovalno testo, ki je tehtalo 240 g, je vzhajalo 44 ur (20 ur zorjenja pri 21°C ter 24 ur v hladilniku) pripravil pa jo je malce drugače kot sotekmovalci: s 70% hidracije (na 1kg moke 450g vode ter 5g kvasnega nastavka).

Najboljšo v Sloveniji je obložil s pelati San marzano DOP (La Fiamante), mozzarello di buffala DOP (SORENTINA), dodal je treviški radič in pancetin čips, čez razprostrl še rezine lističev grana padana DOP (18 mesecev) čisto na koncu za piko na i pa dodal še rumene češnjeve paradižničke ter svežo baziliko.

Pico zmagovalko boste lahko tudi naročili na jedilniku pod imenom Pizza Regina 2023.          

Igorja marca čaka svetovno prvenstvo v peki pic v Neapelju, zato se bo sedaj ob pomoči sodelavcev lotil priprave na svetovno prvenstvo.

 

Sporočilo pripravila: Casa Della Pizza

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov