Ledeni otok in prižig lučk letos malo drugače

26/11/20
Kategorija

Praznični december bo letos drugačen kot smo ga vajeni, Izola pa si bo kljub vsemu nadela praznično podobo in postala Ledeni otok. V petek bo mesto zažarelo v prazničnih lučkah, a jih bomo tokrat prižgali malo drugače, kar na spletu.

Vsi Izolanke in Izolani ste zato lepo vabljeni, da se v petek, 27. 11. ob 17. uri priklopite na Facebook stran CKŠP Izola ali Občina Izola – Comune di Isola in v živo spremljate naš zabavni pogovorni in glasbeni program za velike in male. Program bo predvajala tudi lokalna kabelska TV Elta.

Dogajanje ob prižigu lučk bo potekalo od 17. ure dalje z naslednjim programom:

- Luči Ledenega otoka – virtualni prižig lučk in video posnetki praznično osvetljene Izole iz zraka

- Dobrodošli na Ledenem otoku - pozdrav župana Danila Markočiča in pogovor z njim

- Nicola Štule in Arnika Marancin – nastop mladih vokalistov in pogovor

- Čarodej Roman Frelih – čarovniška predstave za otroke

- Mef in NOB – koncert v živo

Tudi Ledeni otok bo 

Sicer malce drugačen, a vseeno pester in zabaven. Ves december bo prek spleta potekal raznovrsten program prireditev s predstavami za otroke, odličnimi koncerti, gledališkimi predstavami in drugimi zabavnimi prireditvami, ki se bodo v živo odvijale na Facebook straneh CKŠP Izola in Občine Izola. Drsališča letos zaradi aktualnih zdravstvenih razmer ne bo, če bo situacija dopuščala, pa bo v času med božičem in novim letom vseeno organizirano dogajanje na prostem. V parku Pietro Coppo bodo na ogled predstave za otroke in koncerti, na značilnih belo-modrih stojnicah pa se bo mogoče pogreti z vročim čajem ali kuhanim vinom.

Silvestrovanje vsekakor bo, tako ali drugače. Če ne bo šlo na prostem, bomo naš domači, izolski silvestrski program z odličnimi gosti in županovo čestitko lahko spremljali prek spleta in lokalne televizije. Ker CKPŠ pripravlja kar nekaj presenečenj, program pa se bo sproti prilagajal razmeram svetujemo, da redno spremljate objave na spletnih straneh CKŠP in Občine Izola ter seveda napovedi na Facebooku.

Lepo doživetje bo tudi sprehod po praznični obmorski promenadi med parkom Pietro Coppo in svetilnikom. Ta bo letos še bolj bogato razsvetljena, na njej pa bo od 5. decembra dalje otroke in odrasle razveseljeval naš navihani Bepi, s katerim se boste lahko fotografirali. Kot nalašč za objavo šaljivih posnetkov na Facebooku ali Instagramu, ki jih ne pozabite označiti z #LedeniOtok in #VisitIzola.

Skratka, prazniki bodo, čeprav malo drugačni. Zato pa nič manj topli in prijetni.

Lepo vabljeni, da jih kljub varnostni razdalji preživimo skupaj.


Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov