Objavljen javni natečaj za izbor Županovega olja in vina

13/05/20
Kategorija

Občina Izola je objavila javna natečaja za izbor Županovega olja in vina za leto 2020. Na natečaju lahko sodelujejo registrirani oljkarji in vinarji, vinogradniki in vinske kleti s stalnim prebivališčem v občini Izola, ki imajo registrirano dejavnost pri pristojnem upravnem organu. Županovo olje in vino 2020 bosta razglašena v okviru Praznika oljk, vina in rib, ki bo predvidoma v soboto, 13. junija 2020, v kolikor bodo vladni ukrepi to dopuščali.

Pridelovalci olja lahko svoje vzorce in izpolnjen prijavni obrazec dostavijo v prostore Turistično informacijskega centra (TIC) na naslovu Sončno nabrežje 4 v Izoli, do vključno torka, 19. maja 2020. 

Pridelovalci vin lahko tudi na letošnjem izboru sodelujejo z največ tremi vzorci vina kategorije belih, rose in/ali rdečih vin. Vzorce in izpolnjen prijavni obrazec je potrebno dostaviti v prostore TIC do vključno srede, 20. maja 2020.

Prijavitelji bodo o odločitvi ocenjevalne komisije seznanjeni v okviru Praznika oljk, vina in rib, predvidoma v soboto, 13. junija, ob 20. uri na Manziolijevem trgu. Najbolje ocenjeno olje bo razglašeno za Županovo olje 2020, najbolje ocenjeno vino iz kategorije belih, rose ali rdečih vin pa bo razglašeno za Županovo vino 2020.

Dokumentacija in prijavnica sta dosegljivi na spletni strani Občine Izola pod zavihkom oglasna deska. Zainteresirani prijavitelji pa jih lahko po predhodnem dogovoru prevzamejo tudi v glavni pisarni Občine Izola na naslovu Sončno nabrežje 8. Za dodatne informacije lahko zainteresirani pokličejo v kabinet župana na tel. 05 66 00 107.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov