Odlični rezultati turističnega obiska v Izoli se nadaljujejo tudi v posezoni

3/12/19
Kategorija

Izola, 24. oktober 2019 – Trend dobrih rezultatov se nadaljuje tudi v jesenskem času. Obiskovalci se v tem sproščenem času predajajo kulinaričnim užitkom ter obiskujejo naše prečudovite razgledne točke.

Uradni podatki o turističnem obisku v mesecu septembru so dobri saj že šesti mesec zapored beležimo rast tako prihodov kot prenočitev. Septembra nas je obiskalo 14.785 gostov, ki so skupaj opravili 52.704 nočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 7 % povečanje števila gostov in 3% povečanje opravljenih prenočitev. Največje  število prenočitev je bilo opravljenih v hotelih, sledijo apartmajska naselja in kampi. Povprečna doba bivanja je znašala 3,6 dni (3,7 v letu 2018)

Septembra smo našteli 42 % slovenskih gostov, sledijo jim Nemci 15 %, Avstrijci 10 %, Italijani 6 %, Čehi 4 %, in ostali. V primerjavi s preteklim letom pozitivno izstopa rast prenočitev na naslednjih tržiščih: Italija +29 %, Češka + 28 %, Nemčija +27 %, Madžarska +17 %.

V obdobju januar – september 2019  smo v vseh nastanitvenih enotah zabeležili rekordnih 122.864 turističnih prihodov in kar 456.965 prenočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 12% rast prihodov in 7 % rast prenočitev. Največje število nočitev je bilo opravljenih v hotelih, sledijo apartmajska naselja, kampi. Prav med slednjimi smo zabeležili najvišje rasti gostov in prenočitev. V tem obdobju smo našteli 46% slovenskih gostov.

Med tujimi gosti prevladujejo Nemci, sledijo Avstrijci, Čehi, Italijani in ostali. V prvih devetih mesecih izstopa rast prihodov na češkem, nemškem, italijanskem in avstrijskem tržišču.

Iz podatkov je letos razvidna višja rast števila prihodov od rasti števila opravljenih prenočitev, kar kaže na skrajšanje povprečne dobe bivanja. Le-ta je letošnjem letu znašala 3,7 dni v letu 2018 pa 3,9 dni.

Ne zamudite ribjih specialitet naših gostincev

Kulinarika je v ospredju tudi v jesenskih mesecih, do 9. novembra potekajo Dnevi kraljestva ribe. Kar 17 različnih izolskih restavracij in gostilen ponuja prav posebne menije z odličnimi ribjimi specialitetami. Posebnost izolskih kulinaričnih akcij je, da so v sklopu projekta dolgoletnega kilometer nič, ki zagotavlja svežino in lokalen izvor vseh pripravljenih jedi.

Z e-skiroji do najlepših izolskih razgledov

Izolske vište (razgledne točke) so vse bolj obiskane in prepoznavne, saj obiskovalci izkazujejo veliko navdušenje nad fotografiranjem, ki jih delijo z nami tudi preko družbenih omrežij. Čudoviti razgledi združujejo bogato izolsko podeželje z mestnim utripom ter kličejo po raziskovanju še neodkritih kotičkov. Z namenom, da bi vište ljudem še bolj približali v TIC Izola nudimo možnost najema e-skiroja, s katerim lahko obiskovalci na zanimiv način obiščejo razgledne točke ter spoznajo vse izolske lepote. Vožnja z e-skirojem je preprosta in vedno bolj popularna, saj omogoča hitro in sproščujočo panoramsko vožnjo tako po mestu kot tudi njegovem zaledju.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov