Tečaj za lokalne turistične vodnike na območju istrskih občin

19/02/20
Kategorija

Turistično združenje Portorož bo od 12. do 15. marca že petnajstič zapored organiziralo tečaj za lokalnega turističnega vodnika na območju občin Piran, Izola, Koper in Ankaran. Čas za prijavo je še do 9. marca.

Znan je datum letošnjega strokovnega tečaja za lokalne turistične vodnike, ki ga že od leta 2006 organizira Turistično združenje Portorož. Letos bo tečaj potekal od 12. do 15. marca, vključeval bo tako teoretični del kot tudi terenske vaje. Uspešno opravljen tečaj bo osnova za pridobitev izkaznice za lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin Ankaran, Koper, Izola in Piran ter za vpis v register turističnih vodnikov slovenske Istre. Podroben program tečaja je že objavljen na spletnem portalu Turističnega združenja Portorož.

Teoretični del tečaja bo 12. in 13. marca potekal v stavbi Krajevne skupnosti Portorož in se bo pričel s predstavitvijo vseh štirih turističnih destinacij, Portoroža in Pirana, Izole, Kopra ter Ankarana. Sledila bodo predavanja o osnovah turističnega vodenja, od etičnega kodeksa in vodniškega obnašanja do tehnik vodenja za različne tržne segmente, nastopanja v javnosti in interpretativnega vodenja. Udeleženci tečaja pa bodo prisluhnili tudi predavanjem o istrski kulinariki, kulturni in naravni dediščini, turističnih produktih in doživetjih slovenske Istre pa tudi o kolesarskem turizmu in sistemu vodenja enodnevnih izletov za goste potniških ladij. Predavali bodo različni strokovnjaki, med njimi predavatelji s Fakultete za turistične študije – Turistica, izkušeni turistični vodniki, predstavniki potovalnih agencij, muzejev in krajinskih parkov. V soboto, 14. marca, se bodo udeleženci podali na terenske vaje v Piran, zadnji dan tečaja, 15. marca, pa bo organizirana praktična simulacija vodenja v avtobusu na celodnevnem izletu po obalnih mestih in zaledju slovenske Istre. Na enak način, s praktično simulacijo vodenja, bo 29. marca potekal tudi izpit. Kdor ga bo uspešno opravil, bo prejel izkaznico lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin Ankaran, Koper, Izola in Piran, vpisan pa bo tudi v register turističnih vodnikov slovenske Istre.

Cena tečaja znaša 220 evrov in vključuje predavanja, terenske vaje, avtobusni prevoz za študijski izlet in izpit, učno gradivo, izdelavo vodniške izkaznice ter vpis v register lokalnih turističnih vodnikov. K preizkusu znanja se lahko prijavijo osebe, ki imajo najmanj srednjo strokovno izobrazbo in znanje enega tujega jezika za stopnjo najmanj srednje strokovne šole. Čas za prijavo na tečaj je še do ponedeljka, 9. marca.

Na tečaj se prijavite tako, da izpolnjeno prijavnico in dokazilo o vplačani kotizaciji do vključno ponedeljka, 9. 3. 2020, pošljete po pošti ali e-mailu na naslov patricija.grzinic@portoroz.si oz. Turistično združenje Portorož, g. i. z., Obala 16, 6320 Portorož. Kotizacija se vplača na TRR Turističnega združenja Portorož, g. i. z. - 10100-0032634190, odprt pri banki Intesa San Paolo.

Dodatne informacije o vsebini in prijavi na tečaj pridobite na telefonski številki 05/674 82 64 ali na elektronskem naslovu patricija.grzinic@portoroz.si.           

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov