V Izolo vabi Ledeni otok

10/11/22
Kategorija

Izola se bo tudi letos za čas zimskih mesecev prelevila v Ledeni otok. Praznične luči bodo s pričetkom spremljevalnega programa zasijale že v petek, 18. novembra, odprtje drsališča pa sledi takoj, ko bodo temperature malce nižje.

 

Odprtje zimskega dogajanja s prižigom prazničnih luči

Zimsko dogajanje vabi v Izolo od 18. novembra dalje, ko bodo mesto ob 17.00 razsvetlile praznične luči. Te bodo zimsko pravljico v mestu čarale vse do 22. januarja. Odprtje Ledenega otoka, ki združuje tudi bogato dogajanje za vse starosti in kulinarično ponudbo, bo v parku Pietro Coppo popestril koncert Marine Mårtensson, najmlajše pa bo s svojimi triki navdušil čarodej Sam Sebastian. Ob nekoliko nižjih temperaturah bo začelo dnevno obratovati tudi drsališče, predvidoma pred pričetkom veselega decembra. Kljub temu bo v parku Pietro Coppo že do takrat živahno, saj se bomo lahko družili ob dobrotah in prijetni glasbi.

Za čas trajanja zimskega dogajanja v sklopu Ledenega otoka bo tudi letos na voljo brezplačno parkiranje na parkirišču Argo.  

Program za vse generacije

Vsako nedeljo bodo v parku ob 17.00 potekali dogodki za otroke, večerni glasbeni program pa se bo pričenjal ob 19.00.

V novembru bodo koncerti v parku Pietro Coppo organizirani za vikende. Že naslednji dan po odprtju bo predvsem mlajšo publiko razgrel izolski raper Drill, sledijo kitarski koncert Matije Bolčine, ritmi rokenrola skupine Hornets, nastop vokalistov Dante Alighieri in koncert skupine Posebni gostje.

Decembra bo večerno dogajanje potekalo med četrtkom in nedeljo. Četrtek bo namenjen pevskim zborom, ostale dni pa bodo glasbeni večeri posvečeni pisani paleti zvrsti. Od rocka z lokalno zasedbo Why Not, odmevnimi NoAir, izpovednimi Lusterdam do indie skupine Aka Neomi ter indie rokerjev Ember. Istrske napeve bosta s publiko delili klapa Semikanta in kompanija Izolana. Na novoletni vikend, 30. decembra, bosta otroke razveselila dedek Mraz in skupina Čuki, v novo leto pa bo Izola stopila skupaj z zasedbama Bon Jovi Tribute in Lisjaki. Živahni bodo tudi januarski petki in sobote. 

Dobrodelna nota za ogrožene družine v družbi radia

V letošnjem letu je Ledeni otok del dobrodelne akcije Hladilnik toplega srca. Na vhodu v drsališče bo mogoče oddati donacije za ogrožene družine. Poslušalci bodo lahko tako na prizorišču kot doma prisluhnili tudi Radiu Ledeni otok.

 

Možnost nakupa sezonske karte in darilnega bona

Letošnja novost je možnost nakupa sezonske karte, ki omogoča drsalcem neomejeno drsanje za manj kot 1 EUR na dan, vse navdušence nad ledenimi ploskvami pa lahko osrečite z darilnim bonom in jim tako zagotovite nepozabne dogodivščine na drsališču. Za enkratni obisk drsališča boste odšteli 3 EUR, za drsalke 1 EUR ter za pomožne rekvizite 3 EUR. Vrednost sezonske karte za neomejeno drsanje znaša 45 EUR (skupaj z drsalkami 60 EUR), mlajši od šestega leta pa lahko ves čas drsajo brezplačno. Sezonske karte in darilne bone lahko kupite že danes na TIC Izola, sicer pa jih bo možno kupiti na vhodu drsališča.

Za vse izolske vrtce, osnovne in srednje šole bo v dopoldanskem času omogočeno organizirano brezplačno drsanje.

Delite ledene utrinke na socialnih omrežjih

Obiskovalci Ledenega otoka so vabljeni, da svoja doživetja delijo na socialnih omrežjih in jih označijo z #LedeniOtok in @VisitIzola. Pred drsališčem bo postavljena tudi selfie točka z Bepijem, kjer bo zagotovo nastalo mnogo zabavnih fotografij.

 

Praznične luči bodo sijale ob upoštevanju varčevalnih ukrepov

Občina Izola je sicer že pred leti pristopila k projektu prenove in ureditve javne razsvetljave z namenom zmanjšati svetlobno onesnaženost in zagotoviti zmanjšanje porabe električne energije. Upoštevajoč trenutne razmere na področju oskrbe z električno energijo pa je že v poletnih mesecih poskrbela za sistematični pregled novoletne razsvetljave in zamenjavo potratnih luči z varčnejšimi LED-lučmi.

Čeprav je novoletna razsvetljava majhen porabnik električne energije, bodo praznične luči v duhu varčevalnih ukrepov med delavniki (z izjemo počitnic) ugasnjene med 24:00 in 5:30 na predelih, kjer je novoletna razsvetljava zgoščena. Okrasitev mesta in zaledja bo z nekaj dopolnitvami podobna lanskoletni.

 

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov