Kje v Izoli parkirati in katero prevozno sredstvo izbrati?

Z avtom v center, da ali ne?

IZOLANI PRAVIMO: »Raje na sprehod, avtomobile pa parkirajmo na obrobna parkirišča.« Izolsko mestno jedro je zaradi svoje lege izredno lahko dostopno iz vseh strani. Velika prednost Izole je ravno ta, da se praktično povsod lahko odpravimo peš. Gneči in slabi volji se pri nas izognemo tako, da parkiramo na enem od parkirišč izven centra mesta in se do mestnega jedra enostavno sprehodimo. Če nam ni do hoje, pa se lahko odločimo tudi za kolo ali skiro, do sosednjih mest pa se odpravimo z morskim taksijem.

Mojca in Klemen zdaj že vesta, kako se stvari streže! Hitro na ogled spodnjega videa, da se prepričate tudi vi:

NASVETI IZOLANOV: Vse, kar morate vedeti o parkiranju in gibanju po Izoli

Vse o izolskih parkiriščih na enem mestu

Vsa parkirišča smo za vas označili na našem spletnem zemljevidu, kjer so poleg lokacij zabeleženi tudi pogoji uporabe posameznega parkirišča. Vse informacije najdete tukaj.

Gremo s kolesom! Kje si ga lahko sposodimo?

Odkrivanje Izole s kolesom je super izkušnja! Priporočamo, da se z njim po nekdanji obalni cesti zapeljete še do sosednjega Kopra ali pa po Parenzani do Portoroža. Če kolesa niste vzeli s seboj, si ga lahko tudi sposodite:

Izposojevalnica v centru

Izposojevalnica v Livadah

Lahko najamemo tudi električne skiroje?

Če se raje kot s kolesom, vozite z e-skiroji, vabljeni na izolski TIC. E-skiroje lahko tu najamete za od 1 do 4 ur. Rezervirajte ga v spletni trgovini. 

Ogled Izole s turističnim vlakcem

V času glavne poletne sezone v Izoli vozi tudi turistični vlakec. Ta pobira pri vseh večjih parkiriščih izven centra in pelje skozi mesto – iz enega na drug konec Izole – vsak dan. Cena povratne vozovnice za odrasle je 5 eur, za otroke pa 3 eur. Vozni red in postaje najdete tukaj.

Iz Izole do sosednjih mest z morskimi prevozi

Gnečam na cesti se lahko izognete na prav poseben način, ki vam bo gotovo ostal v spominu. Odpeljite se z barko in z vetrom v laseh uživajte v edinstvenem morskem prevozu. Morski prevozi pobirajo na kar 20 postajah vzdolž slovenske obale. Naložite si aplikacijo.

Zdaj, ko smo parkirali, pa pojdimo nabirat najlepše spomine na Izolo! Gremo na novo zgodbo!

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov