Z vlakcem po Izoli

Kategorija

Podajte se na brezskrbno vožnjo s turističnim vlakcem in izkusite Izolo drugače. Tako vam ni potrebno skrbeti, kje parkirati, poleg tega pa je taka odločitev vsekakor okolju prijaznejša. Zaradi prijetnejšega obiska mesta se je na trasi zgodilo nekaj novosti – vlakec vas pusti pred Sončnim nabrežjem, tako da se lahko sproščeno sprehodite ob morju proti Svetilniku, dodano pa mu je novo postajališče ob Obalni cesti. Vas zanima, kam vse vas še lahko odpelje in kaj vse lahko na poti doživite? 

Vlakec vozi vsak dan, prva vožnja se prične ob 9:00 na Trgu republike. Od tod se vlakec odpelje proti Hotelu Delfin in pot nadaljuje do San Simona, kjer se nahaja priljubljena izolska plaža. Povzpne se do Belvederja in nato po Morovi in Dantejevi ulici ter Cankarjevem drevoredu pripelje do parkirišča pri Merkurju, ki je idealno izhodišče za sprehod po obalni cesti. Ena izmed postaj je tudi pri avtokampu Jadranka. Ko se vrača proti staremu mestnemu jedru, se ustavi pri parkirišu Ladjelelnica, preden krog sklene, pa postane še na Svetilniku.

V kolikor se odločite, da se zapeljete cel krog, vožnja traja eno uro.

Cena vozovnice je 6,00 € za odrasle in 4,00 € za otroke.

Celoten vozni red si oglejte TUKAJ. 

Pojdimo na pot!

Najprej se podajmo na potep po mestu! Poleg mnogih znamenitosti, se staro mestno jedro ponaša z eno prav posebno novostjo, ki na izjemen način združuje zgodovinski moment in sedanji trenutek. Gre za inštalacijo Dante Copiosus, ki je posvečena dvema ohranjenima kodeksoma oziroma prepisoma Božanske komedije, ki se je rodila izpod peresa Dante Alighieria. Kodeksa s komentarji v latinščini spadata v konec 14. stoletja, prepisal pa ju je Pietro Campenni iz Tropee…in to prav v Izoli! Inštalacijo si lahko ogledate v najlepši poznobaročni palači Istre, palači Besenghi degli Ughi s predhodno najavo v TICu.

Ste vedeli, da je inštalacija Dante Copiosus tudi ena izmed atraktivnih točk pustolovske igre na prostem Pozabljena izolska skrivnost?

Po sprehodu vas vabimo, da se na Trgu republike usedete na turistični vlakec, ki pot nadaljuje mimo hotela Delfin do Simonovega zaliva. Če vas mika ležerno uživanje poletja, se lahko predajate sončnim žarkom na plaži San Simon, ki velja predvsem kot plaža prijazna družinam. V Simonovem zalivu pa se nahaja tudi arheološki park, kjer je nekdaj stala razkošna rimska rezidenca. Park je odprt vsak dan med 8:00 in 12:00 ter 16:00 in 20:00. Na voljo je tudi vodenje.

Doživite utrip tistega časa in se prelevite v pravo rimsko gospodo Rimskih okusov pod zvezdami.

Na Belvederju vas čaka ena najlepših izolskih višt. V restavraciji Kamin uživajte v kosilu z najlepšim razgledom na Izolo in v sliko ujemite spomin, ki vas bo prijetno grel do prihodnjega obiska Izole. Po okusnem kosilu ali po strmem vzponu po klifu iz Mesečevega zaliva, vam pot do želene izolske točke skrajša vožnja z vlakcem.

Trasa se nadaljuje od Livad, vse do Obalne ceste, ki ponuja obilo možnosti za rekreacijo ali pa zgolj sprehod od morju vse do Kopra. Ena izmed točk pa je tudi ob priljubljeni mestni plaži Svetilnik, kjer se da začutiti pravi poletni utrip Izole.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov