Raznolike izolske plaže

Kategorija

V Izoli se na 5 km razprostira kar 8 plaž. Če še ne veste za vse, jih spoznajte v tej objavi! Tako kot številni izolski parki, so tudi plaže kraj sprostitve, in to ne samo poleti! Poležavanje in predajanje sončnim žarkom, sprehod ob morju z vetrom v laseh ali trenutek zase ob šumenju valov. Prav vsak letni čas je na plaži nekaj posebnega, se strinjate?

8 raznolikih izolskih plaž

Mestna plaža svetilnik

Domačinom najljubša je ena bolj ikoničnih plaž v Slovenski Istri, ki se nahaja v samem mestnem jedru – plaža pri svetilniku, ki se med drugim ponaša z neverjetnim razgledom na Debeli rtič, Koper in Mesečev zaliv. Ko je nebo res čisto, vam pogled lahko seže vse do Trsta in celo do zasneženih Alp. 

Del plaže je travnat, dostop v vodo pa urejen z drobnimi kamenčki, tako da je varen in prijeten. Plaža je priljubljena predvsem pri družinah z mlajšimi otroci, ki se zabavajo tudi na igrišču ali se skrijejo pred sončnimi žarki v senčki borovcev. Ko vas popade lakota, lahko prigriznete v restavraciji Svetilnik ali se osvežite v baru Vitaminček.

V vročih mesecih, julija in avgusta, na plaži deluje tudi knjižnjica na prostem. Izberite vam priljubljeno čtivo ali odkrijte kakšnega novega avtorja. 

Do plaže se sprehodite iz centra mesta po promenadi ali pa dostopate s strani ladjedelnice.

Preverite, kje lahko parkirate!

Zabava za celo družino v Simonovem zalivu

San Simon ali Simonov zaliv je znan kot družinam najbolj prijazen kotiček v Izoli. Peščen zaliv, igrišče za odbojko, tobogan in nenazadnje ostanki rimske vile v bližnjem arheološkem parku, San Simon prelevijo v popolno družinsko doživetje. V parku v juliju in avgustu deluje tudi knjižnjica na plaži, ki obratuje v času odprtja. 

Na plaži se lahko preizkusite tudi v različnih vodnih športih; izposodite si lahko kajake, pedaline ali supe. Medtem, ko so vaši otroci zaposleni z morskimi dogodivščinami, pa si starši lahko privoščite kavo ali koktejl na plaži.

 

Izposodite si SUP in se odpravite na raziskovanje izolskih plaž.

Plaža ob izolski promenadi

Plaža Delfinček se nahaja ob promenadi, ki vodi do Simonovega zaliva. Predvsem je priljubljena pri seniorjih in  gostih Hotela Delfin ter družinah z otroci. Dostop do morja je urejen, ker pa je varnost na prvem mestu, se na plaži nahaja tudi reševalec iz vode. 

Na plaži lahko brez skrbi preživite cel dan, saj je za hrano in pijačo poskrbljeno v neposredni bližini.

Plaža Bele skale

Vsi, ki imate radi svobodo, vam je na kožo pisana plaža Bele skale, ki je popolna točka, da se izognete poletni gneči. Na poti do kopališča lahko v Strunjanskem krajinskem parku uživate ob razgledu na divjo, neokrnjeno naravo in na naše ribiško mestece.

Ker je plaža del Krajinskega parka Strunjan, vas naprošamo, da ste posebej pozorni na skrb za okolje, da smeti odnašate s seboj (ali poberete za ostalimi), ne kurite na plaži in ne gradite »divjih šotorov« in skulptur iz kamenja.

Za več usmeritev, kako preživeti brezskrben čas v Izoli in obenem poskrbeti za okolje prebrskajte zelene skrivnosti Izolanov!

Senca pod Belvederjem

Le nekaj sto metrov stran od divje plaže se nahaja plaža pod Belvederjem, ena bolj priljubljenih točk za mlade, ki nudi prijetno ohladitev v vročih dneh in pa zabavo v večernem času. Na plaži se namreč nahaja bar Pod Belvederjem, kjer lahko poleti prisluhnete tudi glasbi v živo. 

Pokukajte na naše dogodke!

Plaža med Izolo in Koprom

Izolo je s Koprom nekdaj povezovala cesta, danes pa je skoraj 4 km dolgo območje namenjeno izključno sprehajalcem, kolesarjem, drugim rekreativcem in seveda kopalcem. V nastajanju je najdaljša plaža Slovenske Istre, kjer lahko že danes uživate v sončnih zahodih brez brnenja avtomobilov. 

Poleg tega pa s seboj nosi pomembno zgodbo preteklosti. Ravno med Izolo in Koprom je namreč med 2. svetovno vojno potonila takrat največja italijanska čezoceanska potniška ladja – legendarni Rex.

Kljub temu, da je parkirišče v bližini, predlagamo, da se do tam odpravite s turističnim vlakcem, ki vozi od pomladi do jeseni.

Plaža prilagojena gibalno oviranim

Edino kopališče na Slovenski obali, ki je prilagojeno ljudem z omejenimi gibalnimi sposobnostmi in ljudem s posebnimi potrebami. Urejen vstop v morje, bazeni in prilagojeno okolje nudijo kopališko izkušnjo predvsem tistim, ki jim je kopanje na običajnih kopališčih nedosegljivo.

V prvi vrsti je plaža namenjena gostom resorta Dom dva topola, v kolikor pa ste zunanji obiskovalec in potrebujete pomoč pri dostopu, je dobrodošla predhodna najava. 

Dostop do kopališča je mogoč z avtomobilom, parkirišče je v neposredni bližini.

Na plaži skupaj s štirinožnimi prijateljem

Vzdolž območja obalne ceste so označeni deli, kjer se lahko kopamo s štirinožnimi prijatelji, svoj košček plaže pa kosmatinci najdejo tudi na območju hal nekdanje tovarne Delamaris. Plaža je sicer majhna, nudi pa pergolo s senco in tekočo vodo.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov