Poletno branje v knjižnici na plaži

Kategorija

Če vas ob predajanju sončnim žarkom zamika dobra knjiga, imate možnost, da posežete po knjigi tudi na plaži ali obiščete enega izmed kotičkov v Izoli, kjer si lahko za čas bivanja izberete knjigo po vaši želji.

Knjižnica na plaži

Na najbolj priljubljeni izolski plaži Svetilnik, ki ob jasnih jutrih nudi pogled vse do Alp, se tudi letos nahaja kotiček namenjen vsem, ki obožujete poletno brezskrbnost s knjigo v roki. Svoje poletno branje si lahko v juliju in avgustu ob lepem vremenu, ki ga letošnje poletje ne manjka, izberete vsak dan med 10:00 in 18:00. Če vas je knjiga povlekla in bi jo želeli brati še pozno v noč, jo lahko v knjižnico na plaži vrnete naslednji dan ali pa se oglasite tudi v mestni knjižnici Izola.

Ob lepem vremenu je na Svetilniku vsak dan ob 11:00 pravljična ura za otroke z delavnico.

Knjiži kotiček najdete tudi v Arheološkem parku Simonov zaliv, dosegljiv pa je ob času odprtja parka. Urnik preverite tukaj

Knjižnica na plaži omogoča branje vsem, saj zanjo ne potrebujete članstva.

Spoznajte slovenske avtorje

Vsi nastanjeni v hotelu Cliff, ki se ponaša z najlepšo višto na Izolo, in gostiščem Centrum, si lahko na recepciji izposodite knjige slovenskih avtorjev. Na voljo so tako za domače kot tudi za tuje goste, saj so dela prevedena v kar sedem različnih jezikov. Privoščite si kavico z razgledom ali pa zajtrk v pristnem izolskem mestne jedru – seveda z dobro knjigo v roki! Pa le oglasite se in nam sporočite, kateri slovenski avtor vam je najljubši.

Zamenjajte knjigo

Vaše prebrane knjige nikar ne odložite na polico, zamenjate jo drugo in tako poskrbite, da bo osrečila še koga. Kotiček za izmenjavo najdete v Art kavarni Odeon, prav tako pa tudi na Centru ponovne uporabe, ki se nahaja na Muzčevi ulici 7 v centru Izole.

Mala prodajalnica v centru mesta deluje po principu izmenjave: nekaj daš, da nekaj dobiš in je eden izmed načinom trajnostnega delovanja.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov