V Izolani boste na sodoben način spoznali pestro zgodovino Izole, vse od časa, ko je ta bila še otok, pa do obdobja ribištva in ribje predelovalne industrije.

V petek, 9. 12. ob 17.00, vabljeni v Izolano na otvoritev razstave fotografij Izole in trenutkov, ki so se nam vtisnili v spomin v tem letu. Razstavo so s slikami sooblikovali tudi obiskovalci in sledilci socialnih omrežij Visit Izola.

 

Izolana – zakladnica morskih skrivnosti

Ste pripravljeni na potovanje po zgodovini Izole? Sledite markacijam vse do ulice Alme Vivoda, kjer vas bo sprejela modra Izolana - hiša morja.  V njej boste na sodoben način spoznali pestro zgodovino Izole, vse od časa, ko je ta bila še otok, pa do obdobja ribištva in ribje predelovalne industrije. Prepustite se pripovedim prek foto in video materialov, spoznajte ladijske modele, oglejte si 3D maketo, ki priča o Izoli danes in nekoč, interaktivni zemljevid Parenzane, zaplujte v morje kot pravi ribiči, se naučite ribiških vozlov in se preizkusite v digitalnem lovljenju rib.PREBERI VEČ

Izolana je trenutno odprta od petka do nedelje od 12.00 do 17.00. Za rezervacijo vodenih ogledov za skupine nam pišite na tic.izola@izola.si ali nas pokličite na 05 640 10 50.

Vzpostavitev razstave v muzeju Izolana - hiša morja, je pod okriljem kustosinje dr. Nadje Terčon omogočil Pomorski muzej Sergej Mašera Piran.

Zemljevid
Artboard 1

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov