Vas zanima pomorska dediščina Izole? Potem ste srčno vabljeni v Hišo morja – Izolano, ki vas bo preko dokumentarnih fotografij spoznala s zanimivo preteklostjo Izole, tesno povezano z njeno obmorsko lego.

Izolana je trenutno odprta po sledečem urniku: srede do nedelje od 10. do 17. ure. Za rezervacijo vodenih ogledov za skupine nam pišite na tic.izola@izola.si ali nas pokličite na 05 640 10 50. 

 

 

Zgodbe z morja

Ste pripravljeni na potovanje po zgodovini Izole? Sledite markacijam vse do ulice Alme Vivoda, kjer vas bo sprejela modra Izolana - hiša morja. Preberite si o pestri zgodovini Izole ter dovolite fotografijam izolskega mandrača, da vas popeljejo nazaj v povojno obdobje. Odkrijte pomen ladjedelstva in škverov, v katerih je gradnja lesenih plovil vse do sredine 20. st. omogočala pester ribolov na morju in pomembno prispevala h gospodarskemu razvoju mesta.PREBERI VEČ

Vzpostavitev razstave v muzeju Izolana - hiša morja, je pod okriljem kustosinje dr. Nadje Terčon omogočil Pomorski muzej Sergej Mašera Piran.

Digitalni otok

Poleg razstave v Izolani vas v izolsko preteklost popelje tudi projekcija Izola - digitalni otok. V spodnjem delu Izolane si lahko ogledate tudi maketo starega mestnega jedra, kjer se preko privlačnih avdio-vizualnih elementov predvaja digitalna pripoved, ki vas pospremi skozi glavna zgodovinska obdobja razvoja Izole, pokukali pa boste tudi v prihodnost! Izola je bila nekdaj otok, ki je bil do zgodnjega srednjega veka nenaseljen. Kasneje je zaradi naseljevanja in razvoja podvržen mnogim spremembam. V času beneške republike se vzpostavi pristanišče, gradijo se palače. Pod avstrijsko vlad...

preberi več

Lov na skriti zaklad v Izolani

Vaši otroci že poznajo ribiča Bepija in njegovo razburljivo življenjsko zgodbo? Če še ne, je čas, da jih prijavite na interaktivno igro Muzejski detektiv, skozi katero bodo odkrivali skrivnosti bogate izolske zgodovine, prav tako pa bodo poiskali skriti zaklad.

preberi več
Zemljevid
Artboard 1

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov