Vas zanima pomorska dediščina Izole? Potem ste srčno vabljeni v Hišo morja – Izolano, ki vas bo preko dokumentarnih fotografij spoznala s zanimivo preteklostjo Izole, tesno povezano z njeno obmorsko lego.

O pomorskih dejavnostih Istrijanov pričajo že zapisi o predrimskih prebivalcih Istre, Histrih in Liburnih - spretnih plenilcev ladji, ki so zašle v najsevernejši del Sredozemskega morja.

Zgodbe z morja

Ste pripravljeni na potovanje po zgodovini Izole? Sledite markacijam vse do ulice Alme Vivoda, kjer vas bo sprejela modra Izolana - hiša morja. Preberite si o pestri zgodovini Izole ter dovolite fotografijam izolskega mandrača, da vas popeljejo nazaj v povojno obdobje. Odkrijte pomen ladjedelstva in škverov, v katerih je gradnja lesenih plovil vse do sredine 20. st. omogočala pester ribolov na morju in pomembno prispevala h gospodarskemu razvoju mesta.

preberi več

Izolana je odprta samo za vnaprej dogovorjene skupine.

Obiščite nas v TIC Izola ali pa nas kontaktirajte in se že danes dogovorite za termin obiska.

Posebno doživetje za otroke

Izolski muzej Izolana – hiša morja vabi na prav posebno zabavo za otroke. Skozi lov na skriti zaklad se bodo ti spoznavali z izolsko zgodovino in zanimivimi Izolani. Premagovanju izzivov, reševanju ugank in seveda iskanju skritega zaklada sledi še ustvarjalna delavnica, kjer se otroci pobližje spoznajo z modelarstvom in ustvarijo svoj poseben morski spominek.  

preberi več
Zemljevid
Artboard 1
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. - Pravno obvestilo
strinjam se