Zima na Ledenem otoku

Kategorija

Izola se v zimskih mesecih odene v luči in v mesto prinese praznično vzdušje. Postane namreč Ledeni otok, ki nudi doživetja za vsakogar. Doživite radosti na drsališču, obiščite enega izmed mnogih koncertov ali pa le poklepetajte ob kuhančku.

Zimsko dogajanje v Izoli

Ste vedeli, da je bila Izola nekdaj otok? No, sedaj že dolgo ni več, vanj se spremeni le še enkrat letno. Takrat postane otok doživetij, kjer lahko drsate, se sprehajate med prazničnimi lučmi in prisluhnete bogatemu glasbenemu programu, vaši najmlajši pa se lahko zabavajo ob raznolikih predstavah. Kot se za praznično druženje spodobi, pa vas gostijo tudi hiške s ponudbo hrane in pijače. Pravljično drsališče pa razveseljuje tako odrasle kot otroke. 

Prižig lučk bo 3. decembra

Tretji decembrski dan bo ob 17.00 Izola zažarela v prazničnih čarobnih lučeh in se spremenila v Ledeni otok. Radostno vzdušnje bo popestrila glasbena animacija za otroke s skupino Vesele rokice.

Ledeni otok vas vabi med 3. decembrom 2023 in 21. januarjem 2024.

Drsališče ob morju

Ledeni otok nudi veliko zabave tudi na drsališču v neposredni bližini morja. To čarobno prizorišče obdaja park Pietro Coppo, kjer se odvija pestro dogajanje. Ob koncih tedna lahko uživate v prijetni atmosferi okrašenega parka, ki je obogaten z raznolikim programom in stojnicamiz zimskimi dobrotami ter domačimi izdelki.

Drsališče bo odprto vsak dan med 3. decembrom 2023 in 21. januarjem 2024, razen v primeru slabega vremena. Za dodatne informacije lahko kontaktirate TIC na številki 05 640 10 50 ali po elektronski pošti tic.izola@izola.si.

Cena za 1 uro drsanja z vključenimi drsalkami je 5,00 €, dodatne 3,00 € po želji dodate za drsalni pripomoček.

Novost letošnjega leta je družinska vstopnica, za katero boste odšteli 13,00 ali 17,00 €. 

Na voljo je tudi sezonska vstopnica po ceni 50,00 €, ki velja do 21. januarja 2024. Za nakup sezonske vstopnice izpolnite obrazec na povezavi. 

Če želite z zabavo na drsališču razveseliti koga drugega, lahko podarite darilni bon v poljubni vrednosti. Obrazec za nakup bona najdete tukaj.

Kje parkirati, če obiščete Ledeni otok?

Vse domačine in obiskovalce, ki se nahajate v bližini izolskega mestnega jedra, spodbujamo, da Ledeni otok obiščete peš in uživate v praznični razsvetljavi; z gibanjem naredite nekaj zase, obenem pa skrbite tudi za okolje. Na voljo so tudi medkrajevni avtobusi in brezplačna Kurjerca, ki vozi po Izoli.

Če se vseeno odločite, da nas boste obiskali z avtom, lahko do 2 uri brezplačno parkirate na parkirišču na Tomažičevi ulici ali pri Ladjedelnici, na parkirišču Argo pa je do 2 uri brezplačnega parkiranja omogočeno med 15. in 22. uro.

Koncerti in otroški program

V parku Pietro Coppo, tik ob drsališču, je ob koncih tedna še posebej živahno. Vsako nedeljo ob 18.00 je na sporedu otroška predstava, od petka do nedelje ob 20.00 pa v parku potekajo raznoliki koncerti. Ves čas programa je na voljo tudi ponudba hrane in pijače v zimskih hiškah.

Obiščite nas z družino ali prijatelji!

Silvestrovanje na Lonki

V novo leto vas bodo pospremili ritmi zabavne glasbe skupine Roxie band; peli in plesali boste lahko ob mnogih hitih slovenske narodne in zabavne glasbe, ujeli boste tudi marsikatero zimzeleno melodijo naših hrvaških sosedov. Posebno doživetje čaka navdušence nad legendarno skupino ABBA; na odru bo namreč zablestel slovenski tribute band ABBAMia, ki vam bo pričaral večer znanih uspešnic.

Oglejte si celoten program Ledenega otoka.

Uživajte ob melodijah radia Ledeni otok

Za prijetno vzdušje bo med zimskim dogajanjem v Izoli poskrbel tudi tematski radio Ledeni otok, ki bo ga bo preko spleta oddajal Radio Capris. Vabljeni k poslušanju tudi takrat, ko ne boste z nami! 

Januarja pa nas bo obiskala tudi ekipa Radia Capris, ki bo svoj program oddajala iz mobilne hiške v neposredni bližini Ledenega otoka.

Hladilnik toplega srca

V sklopu sodelovanja Zveze prijateljev mladine in Radia Capris bo tudi v Izoli vrata za dobrodelnost odprl Hladilnik toplega srca. Donacije, ki jih lahko predate ves december v času obratovanja drsališča, bodo razveselile mnoge socialno šibke družine iz naše regije.


Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov