Izolske gostilne in restavracije vabijo na Dneve divjih špargljev

28/03/23
Kategorija

Od 31. marca do 16. aprila bodo v 15 izolskih gostilnah in restavracijah potekali Dnevi divjih špargljev. Seznam sodelujočih ponudnikov je na voljo na spletni strani Visit Izola in v brošuri Izolski okusi 2023, ki jo je izdalo Turistično združenje Izola.

Prvi kulinarični dnevi so posvečeni špargljem

Na zadnji marčevski dan se v Izoli pričenjajo Dnevi divjih špargljev, ki bodo obiskovalce v izolskih gostilnah in restavracijah gostili do 16. aprila. V obdobju teh dveh tednov bo 15 izolskih gostinskih ponudnikov pripravljalo raznolike krožnike z divjimi šparglji; od klasičnih do bolj drznih in domiselnih, na katerih se bodo šparglji znašli tudi v sladicah.

Šparglji kot užitni divji poganjki so ena izmed petih tipičnih surovin, ki v tematskih kulinaričnih dnevih zaznamuje kulinariko Izole oziroma slovenske Istre. Z namenom utrjevanja lokalnih okusov in pomena uporabe surovin iz neposrednega okolja jih na Turističnem združenju Izola razvijajo in promovirajo že od leta 2011. Letos bo takih priložnosti pet, saj po špargljih maja sledijo Dnevi domačih pedočev, septembra Dnevi kraljice sardele, oktobra Dnevi kalamarov, kulinarično leto pa se v Izoli zaključi novembra z Dnevi bakalaja.

Kdo sodeluje v Dnevih divjih špargljev?

Seznam gostinskih ponudnikov se nahaja na spletni strani Visit Izola oziroma v brošuri Izolski okusi 2023. Ker na TZ Izola spodbujajo k trajnostnem ravnanju vabijo obiskovalce, da si brošuro snamejo iz spleta, za vse pristaše klasičnih promocijskih materialov pa so Izolski okusi 2023 na voljo tudi v izolskem TIC na Sončnem nabrežju 4.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov