SZJ - V Istri nestrpno pričakujemo prvomajske počitnikarje

23/04/24
Kategorija

V Slovenski Istri že odštevamo do prvomajskih praznikov in raznolikih dogodkov, ki nas čakajo. Večji nastanitveni ponudniki v Slovenski Istri poročajo o 80 % zasedenosti med prvomajskimi počitnicami, pričakujejo pa še »last minute« rezervacije. Ekipa Love Istria ni počivala niti v aprilu – preverite, kje smo Slovensko Istro predstavljali v tem mesecu.

Med prvomajskimi pazniki ne bo dolgčas

V prvomajske praznike bomo vstopili z Orange Wine Festivalom, ki se bo že tradicionalno odvil na izolskem Manziolijevem trgu in istoimenski palači. S svojimi sonaravnimi vini se bo na festivalu predstavilo prek 50 vinarjev iz sedmih držav. Predstavitev vin bo spremljala bogata kulinarična ponudba. Ljubitelji glasbe se po degustaciji zapeljite še do Pirana ali Kopra. Na ta večer bo Gledališče Piran gostilo koncert Venice Baroque Orchestra & Michael Oman. V Kopru pa bo v CMK-ju nastopila štiri članska slovenska glasbena skupina iz Novega mesta – MRFY.

Tudi letos bo Padna gostila tradicionalni 12. Praznik olja in bledeža, kjer bodo domačini pripravili ponudbo avtohtonih sort oljčnega olja, kmetijskih pridelkov in tradicionalnih istrskih jedi. Prireditev bo potekala v soboto, 27., in nedeljo, 28. aprila, in bo poleg istrskih kulinaričnih užitkov ponudila tudi možnosti za številne aktivnosti in pristno istrsko zabavo. Te ne bo manjkalo niti v Avditoriju Portorož, kjer se bo v soboto, 27. aprila, odvil koncert ob dnevu upora proti okupatorju: nastopili bodo člani Tržaškega partizanskega pevskega zbora Pinko Tomažič.

Hortikulturni sejem »Vrtnica, vrt in prosti čas« pod blagovno znamko Portorož-Portorose bo 1. in 2. maja ponovno oživel tradicijo v skladišču soli Grando. Sejem obljublja povečanje prepoznavnosti Portoroža s poudarkom na vrtnicah in vrtovih, skupaj s predavanji in delavnicami o biotski raznovrstnosti in ohranjanju dediščine. Dogodek prav tako vključuje lokalna kulinarična in umetniška doživetja, ki spodbujajo skupnost k zavesti o okolju. Dva dni (1. in 2. maja) pa bo letos trajalo tudi Prvomajsko praznovanje na Socerbu, kjer obljubljajo športno udejstvovanje, aktivnosti za otroke in seveda večerne koncerte.

Praznike bomo sklenili z drugo edicijo Pomola okusov v Izoli, v soboto, 4. maja. Po piknikih se bo zagotovo prilegla pristna istrska kulinarika in osvežujoča morska atmosfera, kajne? Ko se dodobra najemo, pa jo mahnemo še v Portorož. V Amfiteatru Avditorija Portorož je namreč na sporedu koncert Loredane Berte': Manifesto.  

Istra se je predstavila v Bologni in v Celovcu

Tudi aprila ekipa Love Istria ni počivala. Čakali sta jih še dve predstavitvi na ključnih tržiščih – v sosednji Avstriji in Italiji.

V začetku aprila se je Slovenska Istra pod blagovno znamko Love Istria predstavljala na sejmu Freizeit v Celovcu. Ta sejem je še posebej pomemben, saj ga obiščejo potencialni gosti s Koroške – avstrijske dežele. Koroška je lokacijsko Slovenski Istri zelo blizu in na splošno iz te avstrijske dežele v Slovenijo prihajajo številni gostje. »Obisk na sejmu je bil velik, obiskovalci so povpraševali po kolesarskih poteh, pohodniških poteh, veliko zanimanje je bilo za Parenzano«, je povedala Izabella Levpold iz Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, ki je bila prisotna na sejmu.

Pod okriljem predstavništva STO pa se je Slovenska Istra v Italiji letos prvič predstavila tudi na dogodku Fiera del Cicloturismo v Bologni. Gre za največji dogodek v Italiji, posvečen kolesarskemu turizmu, in je zanimiv tako za izkušene kolesarske turiste kot tiste, ki se prvič podajajo na avanturo na kolesu. Oder sejma je namenjen popotniškim izkušnjam, zgodbam in predstavitvam, s katerimi ponudniki spodbujajo iskanje novih destinacij. »Številni obiskovalci, ki so se ustavili na stojnici Love Istria, so že poznali naše kraje, a so iskali nove izzive. Najbolj so bili navdušeni nad Parenzano, sicer pa jih je na splošno zanimala ponudba aktivnih počitnic, seveda s poudarkom na kolesarjenju,« je povedala Nina Jurinčič iz Občine Ankaran, ki je barve Istre zastopala na dogodku. Med  sejmom so potekale tudi različne delavnice in predavanja o tem, kako se pripraviti na potovanje s kolesom ter kako potovati na trajnosten način.

Ekipa TZP finalistka na prireditvi »InOrbit Awards«

Sredi aprila je v Portorožu prvič potekala podelitev nagrad »InOrbit Awards«. Nagrade inOrbit vključujejo različne kategorije, ki podjetjem in agencijam omogočajo, da pokažejo svoje znanje na področju digitalnega trženja: od strateških kampanj blagovnih znamk do inovativnih tehnoloških rešitev.

Z veseljem sporočamo, da je bila v dveh kategorijah: »Best in Tourism« in »Best Use of Content Marketing« med finalisti tudi ekipa Turističnega združenja Portorož. V finale so se uvrstili z interaktivno in poučno aplikacijo Nexto – Zgodbe Strunjana.

Iskrene čestitke tako Portorožanom kot tudi vsem ostalim nominirancem in zmagovalcem.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov